Istaknute teme Odgoj

Mamu javno posramili jer je dijete odvela bosonogo u trgovinu

bosonogo

Majka je dijete bosonogo u trgovinu gdje su dočekali neželjeni komentari


Mame na društvenim mrežama sve češće ističu kako javnost samo traži razlog da ih posrami i da se u njih upre prstom. Čini se eto, kako cijeli svijet procjenjuje roditeljstvo a mnogi se nađu prozvani da daju svoj komentar i mišljenje koje nitko nije tražio.

To se dogodilo i Amerikanki Ashley Moore, majci troje djece. Svog dvogodišnjaka povela je u shopping, a ta je kupnja mogla proći kao i svaka druga da njezin dječak nije bio bez čarapa i cipela.

– Znate onu ženu koja je povela dijete boso u trgovinu i kojoj se zgražate? Da, to sam ja. Znam da se jako brinete za moje dijete jer netko mora, jel’ da? E pa hvala vam, imam sve pod kontrolom – napisala je ljutita Ashley na svom Facebook profilu.

– Možda je vani prohladno, a možda je vruće, nebitno, jer pogledi koje dobivam su isti. Potpuna sam svjesna da će njegovim jadnim malim prstićima biti malo hladno na putu od automobila do trgovine. Evo u čemu je stvar…usred vaše osude mog načina odgoja, postala sam umorna podižući čarape s poda trgovine, tražeći odbačene tenisice između, izbjegavajući leteću čizmu u redu za blagajnu – nastavila je svoju priču Ashley. Dodala je još kako se nekad trudila da joj dijete bude propisno odjeveno od glave  do pete kada su izlazili, ali ju je jednostavno umorilo stalno skidanje i odbacivanje obuće koja bi na kraju završila nagurana u njezinoj torbi za pelene.

– No, moje strpljenje je niskog praga tolerancije oko bedastih stvari pa sam izgleda, odustala. On mrzi kada mu nešto dodiruje stopala, ali da li ga mi krivimo zbog toga? Čarape i cipele su za njega samo mali znojni zatvori za stopala. A ja nisam oko toga voditi bitku s dvogodišnjakom. Zato, zahvaljujem vam na brizi, ali on je dobro. I sretan je što je bos, a ja sam zbog toga donekle normalna. Zato, ispričajte me jer idem uzeti deterdžent po koji sam došla i 7328 stari koje mi ne trebaju – poručila je Ashley.

Mnoge mame, podijelile su na društvenim mrežama, našle su se u istoj ili sličnoj situaciji. Podržale su Ashley jer u njoj su vidjeli zbrkanu svakodnevicu svake mame. Puno djece očito hoda naokolo bez cipela i čarapa, kod kuće ih nikako ne nose, a vani vrlo rijetko. Neke mame požalile su se da im djeca čak i u snijeg otrče bosonoga.

No, neke majke ipak nisu razumjele Ashleyin stav. Kažu, niti naša djeca ne vole odjeću niti pelene, pa što? Da ih pustimo u javnost gole? Samo zato što se nama u tom trenutku ne da zamarati s tim?

Druge su čak izrazile zgražanje te su istaknule da ih uvijek užasno uzruja kada vide bosonogu djecu vani na hladnoći.

– Mala djeca nam ne znaju reći da im je hladno za stopala. Na nama je da budemo roditelji i da se pobrinemo da im je toplo i da su propisno odjevena u skladu s vremenom – napisala je tako jedna neistomišljenica.

foto: pexels.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.