Istaknute teme Za roditelje

Mame, nova studija pokazala: Ako jedete čokoladu za doručak možete lakše istopiti masnoću

Buđenje bi mnogim roditeljima moglo postati znatno “slađe” jer su znanstvenici ustanovili da jedenje čokolade za doručak može pomoći tijelu kod sagorijevanja masnoće i regulacije razine šećera. Naime, iako svi jedenje čokolade povezujemo s debljinom, novo istraživanje otkriva da je to možda zdravija ideja nego što mnogi misle.

Do sada se smatralo da će se kile same lijepiti ako jedete čokoladu za doručak, no ova studija tvrdi sasvim suprotno

Istraživanje je provedeno u sklopu jedne bolnice za žene gdje se pokazalo da zamjena jaja i slanine za malo čokolade zapravo može dovesti do sagorijevanja više masti i smanjenja razine šećera u krvi tijekom dana. Proučavajući 19 žena koje su pojele 100 grama čokolade u roku od jednog sata od jutarnjeg buđenja ustanovljeno je bolje zdravlje žena. Rezultati su uspoređeni sa zdravljem i debljanjem žena koje nisu imale čokoladu. Rezultati su pokazali da one koje su jele čokoladu ujutro i noću nisu dobivale više na težini od žena koje nisu konzumirale čokoladu.

Također je otkriveno da jedenje čokolade može utjecati na čovjekov apetit, crijevni mikrobiom i kvalitetu spavanja. Čokolada je potaknula i bolji rad metabolizma i povećala sposobnost sagorijevanja masti tijekom dana. Utvrđeno je i da smanjuje razinu glukoze u krvi. Kada se svi benefiti slože, znanstvenici su zaključili da čokolada za doručak pomaže zdravlju žena no važno je napomenuti da su žene u istraživanju pojele samo 100 grama čokolade.

Stoga, ako inače “važete” obroke i pazite da ujutro ne jedete slatko slobodno pojedite djetetove žitarice presvučene čokoladom, vruću čokoladu, Nutellu… Čini se da su mogućnosti bezbrojne, a ovo je studija koju će uvjereni smo mnogi roditelji htjeti testirati u vlastitim domovima.

Foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2015. Dječja posla internet portal. Izrada: ILINET.