Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Mama želi četverogodišnjakinji promijeniti ime jer je postalo prečesto

promijeniti ime

Mama razmišlja treba li djetetu promijeniti ime jer više nije jedinstveno kako je mislila


Nadala se da će ime njezine kćeri biti unikatno, no kada se ispostavilo da baš i nije, odlučila je poduzeti određene korake. Neki bi rekli, drastične.

Mama jedne četverogodišnje djevojčice otkrila je svoje muke na popularnom forumu Mumsnet. Kaže, nadala se da je ime koje je dala svojoj kćeri jedinstveno, a onda se razočarala kada je otkrila da nije tako. I sama je, povjerila se, imala traumu oko vlastitog imena kojeg je, na svoj užas, dijelila s nekolicinom djevojčica iz razreda. To iskustvo toliko ju je obilježilo da je odlučila svojoj kćeri nikako ne priuštiti ništa slično.

– Dala sam joj ime za koje sam smatrala da je posebno jer nisam čula nikoga da se tako zove već 20 godina. I što mi se dogodi? Čim je krenula u vrtić otkrili smo da se još jedna djevojčica u grupi isto zove, samo se njezino ime drugačije piše – pojadala se žalosna mama.

Dodatna sol na ranu je i saznanje da će djevojčica krenuti u osnovnu školu s još tri imenjakinje!

– Ovo sve me dotuklo. možda se moja reakcija čini pretjerana, ali sedamdesetih, kada sam ja pohađala školu, bila sam jedna od pet djevojčica s istim imenom. Zaklela sam se da se to nikada neće dogoditi mom djetetu – obznanila je ostalim mamama na forumu, upitavši ih treba li promijeniti kćeri ime prije rujna i polaska u školu. Ona sama svoje je ime promijenila čim je mogla jer joj je zagorčavalo ime cijelu osnovnu i srednju školu.

Istaknula je da joj se kćerino ime i dalje sviđa, ali mrzi činjenicu da je postalo tako učestalo.

O kojem se imenu radi? Djevojčica se zove Esmée.

Mame na forumu nisu baš bile blagonaklone prema ovom pitanju. Uglavnom su komentirale kako je djevojčica već dovoljno velika i da se naviknula na svoje ime te bi ju bilo kakva promjena jako zbunila.

– To je njezino ime, ne tvoje i njoj možda uopće ne smeta što se još neka djevojčica isto zove. Jesi li normalna? – napale su je.

– Kako ćeš joj uopće objasniti zašto joj mijenjaš ime? I što ako s novim imenom za godinu dana krene u školu s djevojčicom koja se isto tako zove? Hoćeš li i njega promijeniti? – sam osu neka od daljnjih pitanja koja su zasula mamu u dilemi.

No, jedna mama istaknula se s komentarom da je to u redu. Dijete je malo, tek su mu četiri godine, ali ime svakako treba promijeniti prije polaska u školu. Kaže, i sama ima prijateljicu koja je sinu promijenila ime.

I dok se dio mama na Mumsnetu nastavio zgražati, ostatak se nada da će malenu Esmée zaobići mamine traume te da će ostati upravo ono što je.

foto: pexels

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.