Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Mama zabranila mužu kupanje kćeri: To nije primjereno!

Kupanje djevojčica je za majke, a dječaka za očeve?

-Smatram da bi djevojčice trebale kupati majke, a dječake očevi. To je moje mišljenje. A svi znamo da je kupanje djece škakljiva tema koja izaziva dvojbena mišljenja – obznanila je jedna mama na svom Facebook profilu.

U virtualnom svijetu sve se više rasprava vodi o tome što je, a što nije primjereno. Tako je pjevačica i tv prezenterica Stacy Solomon kritizirana kada je javno izjavila da još uvijek kupa svog devetogodišnjaka. Glumica Jenny Mollen također je pokrenula lavinu nezadovoljstva kada je podijelila sliku na kojoj se da naslutiti da se tušira s trogodišnjim sinom.

Ova Australka nanovo je dignula buru sa svojim postom u kojem je muž protjeran iz kupaonice kada su u njoj djevojčice!

-Eto, mužić je malo uzrujan jer sam mu rekla da se ne osjećam ugodno da ih on kupa ili tušira. Nemam ništa protiv da i dalje kupa našeg sina, ali mislim da je pranje djevojčica posao za mame, žao mi je – napisala je Australka objašnjavajući da je to zato što mame i kćeri dijele iste intimne dijelove dijele kao i tate i sinovi. I kako ne bi bilo nikakve dodatne zabune ili dvojbe zašto je to mužu zabranila, istaknula je i ovaj razlog:

-U zadnje vrijeme mnogi ljudi igraju na kartu “bila sam zlostavljana u djetinjstvu”. Ne želim da moja djeca takvo nešto uopće i mogu spomenuti.

kupanje

Nakon ovoga, što više reći o cijeloj priči?!

Nakon ove javne objave, mnogi komentatori njezinog viralnog posta zapitali su se treba li ta žena uopće biti u braku s čovjekom kojem ne želi povjeriti djecu? Drugi pak smatraju da je jednostavno “u nekom svom svijetu” zabluda i da ne gleda stvari ispravno. Neki su je čak napali i da bespotrebno “seksualizira” obično vrijeme kupanja.

Jedan je čovjek napisao sljedeće:

-Zašto ova žena uopće ima problema s tim da njezin muž kupa djevojčice?Ako žena tako razmišlja o svom partneru, očito ima nekih problema. I što je sa svim onim samohranim očevima koji podižu svoju djecu bez obzira na spol i obavljaju sjajan posao? Ona je emotivno opasna za svoju djecu a njezin pogled na muža je iskrivljen i nezdrav. Ako je pak zbog nečega uznemirena, tada to treba početi i ozbiljno rješavati.

Vrijeme za kupanje očito je osjetljiva tema i svaka kuća funkcionira drugačije. Očito, dolazi vrijeme kada se djeca požele kupati i tuširati sama, no svaki roditelj individualno odlučuje kada će to vrijeme doći. S koliko godina očevi trebaju prestati kupati djevojčice, a mame dječake i ima li spol uopće ikakve veze s tim?

foto: Michael Stein

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.