Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Pogledajte mamin super trik kako privoljeti djecu da jedu povrće

Kako privoljeti djecu da jedu voće i povrće pitanje je s kojim se svakodnevno susreću brojni roditelji. Rijetka su djeca koja prihvate zdrave namirnice bez veće borbe pa je ova ideja jedne Amerikanke dobar putokaz kako i vi možete pokušati pridobiti svoju djecu da jedu zdrave, a ne omiljene namirnice.

Za djecu je važno da jedu i voće i povrće jer se pravilna prehrana uči i stječe u djetinjstvu

Ova mama dosjetila se i na povrće zalijepila dječje sličice pa su djeca oduševljeno prihvatila nove namirnice. Iz toga se vidi da djeca najčešče sude po izgledu, a ne okusu pa će probati inače “odvratne” namirnice jer je na njima naljepnica Winnie Pooh. Paw Patroll i slično. Stoga se oboružajte raznim naljepnicama i skrivećki ih zalijepite prije no što djeca vide.

Važno je istaknuti da djeca obično oponašaju roditelje, te će dijete prije posegnuti za voćem i povrćem ako vidi roditelje da čine isto. Posebno je važno paziti da djeca jedu puno voća i povrća budući da se pravilna prehrana uči i stječe u djetinjstvu te je bitno usaditi djetetu svijest o važnosti tih vrsta namirnica.

Stručnjaci su istaknuli da se najbolji rezultati postižu kad se za dijete novo povrće servira u opuštenoj atmosferi i uz omiljeno jelo. Prisiljavanje na konzumiranje povrća neće uroditi plodom, a ne preporučuje se niti podmićivanje hranom pa je ideja ove mame da namami djecu zaista savršena.

Foto: Popsugar mom

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.