Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Mama otkazala darivanje djeteta jer su se prijatelji i rođaci izrugivali njegovom imenu

izrugivali

Nakon što su se izrugivali imenu njezinog nerođenog djeteta, ova mama potegnula je neke drastične poteze

Iako bi ime trebalo biti isključivo osobni izbori ukus pojedinca, prijatelji i rodbina nisu se mogli suzdržati od zgražanja i komentiranja kada je ova buduća mama taj izbor i donijela. Dok je njoj prekrasno i dojmljivo, njima se ispostavilo izvorom poruge.

Neka imena su moderna, neka tradicionalna, neka čak imaju kraljevski prizvuk ako se u to vrijeme na primjer rađaju i kraljevske bebe. No neka, tvrde pojedinci, naprosto nemaju veze sa zdravim razumom. Kao što su neki mislili za ime koje je ova anonimna mama odlučila dati svome sinu.

Na kraju, sve je završilo ružnim prekidom – odnosno, buduća mama je u Facebook grupi otkazala darivanje djeteta i to upravo iz spomenutih razloga. To nije niti krila u svojoj objavi.

– Srce mi se slama što moram otkazati ovo druženje. Javit ću vam sms porukom jeste li pozvani na jedno manje, puno intimnije druženje. Na njemu me valjda nitko neće osuđivati – obznanila je.

Kako je sve počelo? Anonimna mama tvrdi onog trenutka kada je prvi put kazala rodbini i prijateljima da će njezin sin nositi ime Squire Sebastian Senator (Štitonoša Sebastian Senator). Krenuli su tračevi, laži, šuškanja te posprdni komentari kako su roditelji ili očito mentalno nestabilni ili sasvim ludi.

– Nikada mi ne bi palo na pamet da će me moja obitelj toliko osuđivati. I muž i ja potječemo iz vrlo starih obitelji koje su imaju i štitonoše i senatore. Kada pogledate naše obiteljsko stablo, preživljavanje naše obitelji doslovno ima korijenje u viteštvu. U rodu imamo također senatore. To je ime koje odražava moć, bogatstvo i uspjeh – ispričala je povrijeđena mama. Dodala je kako svoj izbor ne misli mijenjati i kako njezinog sina nitko neće smjeti zvati nadimkom. To je ime, smatra, koje će natjerati ljude da propituju, ime koje će promijeniti sve i pomicati granice.

– Morat će ga se oslovljavati njegovim punim imenom – zaprijetila je, napominjući kako svi oni koji su imali negativne i ružne komentare o njezinom nerođenom djetetu neće biti dio njegovog života.

No, u virtualnom svijetu nije naišla na preveliku podršku.

– Reći ću ti ono što bih rekla i svom prijatelju. Zamisli samo sebe da odrastaš s nekim bizarnim imenom – komentirala je jedna mama.

Drugi su već počeli smišljati nadimke koje će mali Senator zasigurno dobiti u djetinjstvu.

foto: pexels

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.