Novosti i događanja

“Lutkoljupci” – izrada i animacija ručnih lutaka U Centru za kulturu Maksimir

U Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18.) tijekom listopada i studenoga djeca mogu pohađati radionicu Izrade i animacije ručnih lutaka za djecu od 7 do 12. godina.

Polaznici radionice lutkoljupci naučit će izraditi ručnu lutku zijevalicu te osnove animacije istih

Naučit će izraditi ručnu lutku zijevalicu te ručnu ginjol lutku kao i osnove animacije istih, stvaranje karaktera lutke, osmišljavanje priča s lutkama (etida), igru s lutkama u paru i u grupi, improvizacija s lutkom i razvijanje lutkarskog načina razmišljanja u kreiranja lutkarske predstave. Radit će se i na zadane teme i motive, na interakciji s drugima, timskom radu i upoznavanju s lutkarstvom kao medijem te vrstom scenske umjetnosti.

Na kraju ciklusa prezentirat ćemo rad radionice vlastitom malom predstavom čija će tema biti prilagođena polaznicima i izaći će iz improvizacija i njihovih interesa.

Jednom tjedno u trajanju od 2 sata, 8 termina, uključene su kratke pauze. Tijekom listopada i studenog, srijedom od 19:00  do 21:00 sat. Cijena: 500,00 HRK / 66,36 EUR po polazniku za cijeli ciklus

Voditeljica radionice je diplomirana glumica i lutkarica Mirna Ostrošić. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na kontakt: bolancadijana@gmail.com

Foto: Centar za kulturu i informacije Maksimir

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.