Učenje i rekreacija

Ljubitelji X-Mena i Harryja Pottera uživat će i u novoj dječjoj hit knjizi Tajni portal

Tajni portal nastavak je avanture pametan i snalažljiv, gotovo briljantan dječaka Williama Wentona


Nakon što je svojim prvim pustolovinama opisanima u Kradljivcu luridija osvojio kritiku i publiku, William Wenton vratio se kako bi čitatelje poveo u novu, još napetiju, još nevjerojatniju i još uzbudljiviju avanturu.

Nekoliko je mjeseci prošlo otkad je Abraham Talley u londonskim tunelima pokušao ubiti Williama kako bi iz njega izvukao sav luridij i time pojačao vlastitu snagu.

Abraham je sada zaleđen na dobro čuvanom mjestu, djed je ponovno nestao, a Williamov život, čini se, polako poprima obrise normalnog. Samo prividno. Jer njegov ga Institut ponovno treba, a William se neće moći othrvati njegovu pozivu, ma koliko se sam sebi doimao nedoraslim situaciji.

U Tajnom portalu William Wenton poprima karakteristike uzora čijem dostizanju svaki mladi čitatelj može težiti i s čijim se djelovanjem i unutarnjim dvojbama i sam može poistovjetiti. William je pametan i snalažljiv, gotovo briljantan dječak, no njegova hrabrost i odvažnost izviru upravo iz njegove dječačke prestrašenosti i sposobnosti suočavanja sa strahom.

I on se, kao i mnogi na pragu odrastanja, susreće s unutarnjim dvojbama o vlastitom postojanju i porijeklu shvaćajući naposljetku kako nije bitno od čega smo izgrađeni sve dok se tim materijalom koristimo kako bismo činili dobro. Izbor je, naposljetku, uvijek na pojedincu.

Stvorivši serijal o Williamu Wentonu, norveški pisac Bobbie Peers stvorio je napetu slagalicu, svojevrstan spoj Da Vincijeva koda, X-Mena i serijala o Harryju Potteru, čijim se rješavanjem mladi čitatelji na mala vrata uvode u svijet odraslih, spoznavaju sebe i svijet oko sebe te uče kako u svijetu suludih promjena ostati svoji.

Ovim je serijalom Peers postigao gotovo nemoguće: mladim je čitateljima približio znanost pretvarajući njihova najdražeg junaka u znanost samu.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.