Novosti i događanja

Li, li, linija – neverbalna plesna predstava za djecu

Dječje kazalište Dubrava odigrat će u subotu 10. travnja u 18 sati neverbalnu predstavu za djecu stariju od 4 godine pod naslovom Li, li, linija. Riječ je o neverbalnoj predstavi za djecu koja je nastala na ideji poigravanja linijom kao tjelesnim i vizualnim elementom, inspiriranom crtanim filmom “La Linea”.

Predstava Li, li, linija namijenjena je djeci starijoj od 4 godine

Svjetlosno poigravanje linijom izaziva plesačicu da ju slijedi i ulovi kako bi utjelovila njenu linijsku pojavnosti u svom plesu proizvodeći različite, no ponovno djeci prepoznatljive tjelesne forme i likove. U potrazi za svjetlom u kojem želi otplesati svoj ples pripremljen za publiku, nailazi na razne prepreke koje čine da njen pokret i ples promijeni kvalitetu i karakter. Tako špaga čini njen pokret mekanim, periskop ju čini krutom, selotejp ju zalijepi za pod, dok joj mrak oduzima kontrolu nad vlastitim tijelom.

Duhovitim utjelovljenjima plesačice, koja se pretapaju iz jednog u drugi, nestajanjima i izranjanjima iz svjetla, u brzom ritmu koji oponaša ritam crtanih filmova, gradi se scenski lik koji sve može, ponešto i uspije, a uglavnom se ozbiljno igra sobom, svjetlom i rekvizitom.

Zbog ograničenog broja gledatelja, ulaznice je potrebno unaprijed rezervirati ovdje, a karte možete preuzeti na blagajni koja se otvara 1 sat prije početka predstave. Ulaznice koštaju 30 kuna, a predstava raje 30 minuta.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.