Djeca s teškoćama u razvoju Istaknute teme Učenje i rekreacija

Lego lansirao kocke pomoću kojih djeca uče Brailleovo pismo

lego

Lego kocke s Brailleovim pismom trebale bi biti dostupne od 2020 diljem svijeta

Lego je lansirao novu liniju kocki namijenjenih slijepoj i slabovidnoj djeci. Radi se o pilot programu kojem je cilj pomoći djeci da lakše nauče Brailleovo pismo.

Cilj ovih kocki je prvenstveno inkluzija, ako da studenti i učitelji koji vide mogu pomoću njih raditi i surađivati sa slijepom i slabovidnom djecom.

Svaka kockica predstavljat će jedno slovo ili broj Brailleovog pisma, a na njima će biti ispisani i znakovi za djecu koja vide, tako da su kocke na neki način namijenjene svoj djeci.

Lego je os svom potezu obavijestio javnost krajem travnja ove godine, dodajući kako će nove Lego kocke biti kompaktibilne s postojećim setovima. Ovaj posebni set sadržavat će oko 250 kocki te upute s idejama za interaktivnu igru.

Lego Brailleove kocke već se testiraju u Danskoj, Norveškoj, Engleskoj i Portugalu, a do kraja ove godine na red će doći i njemačka, Španjolska te Francuska. Plan je da budu dostupne svima od 2020 godine.

-Slijepa i slabovidna djeca imaju snove i težnje kao i sva ostala djeca. Imaju želju da istražuju svijet te da se socijaliziraju kroz igru. No, često su suočena s izolacijom jer su isključena iz aktivnosti – istaknuo je John Goodwin, izvršni direktor Lega. Napomenuo je kako se nada da će roditelji, učitelji, skrbnici, studenti te svi ostali uskoro uvidjeti pozitivne učinke novih kocki te da će njima biti jednako oduševljeni kao i svi u Legu.

foto: toynews

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.