Istaknute teme Putoteka

Krokodili, morski psi, mega kornjače – upoznajte bečki akvarij na 11 katova

Bečki akvarij jedna je od najvećih atrakcija za djecu u gradu

Krokodili koji gmižu po stropu, morski psi koji vas prate uz stepenice ili majmuni koji se igraju preskakajući vas, samo je dio atrakcija koje možete vidjeti u bečkoj Kući mora (Haus des Meres). Riječ je o akvarijima i terarijima na čak 11 katova. Sama zgrada zapravo je jedan od osam bivših betonskih nacističkih bunkera, visine je 40 metara, a jedna je strana uređena kao stijena za penjanje. S vrha se pak pruža lijep pogled na cijeli grad.

Iako je cijena ulaznice za odrasle pozamašnih 150 kuna, a 65 za djecu, već na samom ulazu jasno je da će se svaki novčić isplatiti. Naime, strop ulazne prostorije je od stakla, a po njemu se prešetavaju ogromni krokodili uz kojeg plivaju ribe i kornjače.

Već malo dalje nalaze se izložene ralje raznih dimenzija morskih pasa, a uz stepenice nalazi se veliki akvarij u kojem plivaju morski psi.

Iako nije riječ o velikim morskim psima, čak i mali izazivaju strahopoštovanje. Na površini od 5000 kvadrata nalaze se i brojne druge ribe, kornjače, raže, insekti, gušteri ali i ptice i majmuni.

Majmuni su smješteni u dijelu tropske prašume, a zanimljivo je da su slobodni i da se igraju pored posjetitelja.

Iako ih je zabranjeno dirati bez prisutnosti zaposlenika koji ih često dolaze hraniti, nije rijetko da se popnu i na posjetitelje pa se nemojte uplašiti.

U brojnim akvarijima nalaze se brojne vrste riba, rakova, školjki, a među zanimljiva su svakako i ubojite piranje i meduze. I dok piranje izazivaju strahopoštovanje, meduze, koliko god bile opasne, donose mir svojim jednoličnim ritmom plivanja.

Zanimljivo je da su rukohvati koji se nalaze duž cijele Kuće mora zapravo prozirne cijevi koje služe kao tuneli mravima kao siguran put za van i nesmetan pronalazak hrane.

Do svakog kata vodi lift pa možete obilazak započeti i od vrha prema dnu no kretanje je svakako liftom omogućeno i roditeljima s kolicima i osobama s invaliditetom.

Ako vas fotografije i tekst nisu dovoljno uvjerile u veličanstvenost ovog akvarija, pogledajte live web kamere iz Hausa des Meresa.

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.