Novosti i događanja

Kreću e-upisi u dječje vrtiće, u Zagrebu od privatnika uzimaju u zakup dodatne prostore kako bi sva djeca dobila svoje mjesto


Gotovo svi gradovi i općine diljem Hrvatske ovih dana započeli su s upisima u dječje vrtiće. Za razliku od ranijih godina, ove godine mnogi su prešli na e upis putem vlastitih aplikacija ili sustava e-građanin.

Grad Zagreb je pokrenuo uslugu e-Upisi u dječje vrtiće, uz pomoć koje iz svog doma možete podnijeti zahtjev za upis djeteta u odabrani dječji vrtić kojem je osnivač Grad Zagreb.

Gotovo svi gradovi i općine diljem Hrvatske ovih dana započeli su s upisima u dječje vrtiće

Prije podnošenja zahtjeva za upis djeteta u dječji vrtić iz Grada mole da roditelji prouče Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022./2023. na području Grada Zagreba koja se nalazi na sljedećoj poveznici. U sklopu navedene Obavijesti nalazi se i popis dokumenata koje je potrebno priložiti uz zahtjev za upis djeteta.
 
Popis dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb možete vidjeti na sljedećoj poveznici.
 
Zahtjev za upis djeteta roditelj/skrbnik djeteta podnosi od 11. do 24. svibnja 2022. isključivo putem elektroničke prijave, samo jednom gradskom dječjem vrtiću, u pravilu prema mjestu stanovanja (primarni izbor), s mogućnošću odabira drugog gradskog dječjeg vrtića kao alternativne opcije.
 
Zahtjev za upis djeteta u dječji vrtić podnosi se isključivo putem Portala Moje ZG e-usluge (https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/#/), i to na poveznici e-VRTIĆI koja će biti aktivna od 11. do 24. svibnja 2022.:

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodno je posjedovati:
– NIAS vjerodajnicu značajne ili visoke razine sigurnosti za prijavu u sustav,
– adresu elektroničke pošte (e-mail) ili/i osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani.
 
Više o sustavu e-Građani i kako koristiti usluge u sustavu e-Građani možete vidjeti na poveznici, a listu prihvatljivih vjerodajnica značajne ili visoke razine sigurnosti možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Za podršku i pomoć pri podnošenju zahtjeva, roditelji/skrbnici mogu se obratiti odabranom dječjem vrtiću tijekom radnog vremena, putem telefona ili e-pošte. Uz navedeno, s ciljem osiguravanja potrebne tehničke podrške u korištenju aplikacije tijekom postupka upisa možete se obratiti na mail e-upisi.vrtici@zagreb.hr

Grad Zagreb objavio je i Poziv za iskazivanje interesa radi zakupa objekata javne i društvene-predškolske namjene ili zakupa poslovnih objekata za namjenu dječjeg vrtića na području Grada Zagreba, za potrebe proširenja kapaciteta ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja u Gradu Zagrebu. Ovaj poziv zasigurno je bio uzrokovan promjenom mjere roditelj odgojitelj kojom je u vrtiće trebalo krenuti nekoliko tisuća djece.

Foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2015. Dječja posla internet portal. Izrada: ILINET.