Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Kreativni Uskrs – zabavite se u izradi zečića, pilića i drugih maštovitih dekoracija

Ovih dana ionako ste više nego inače zatvoreni u svojim domovima pa bi i pripreme za Uskrs mogle biti maštovitije no inače. Donosimo vam 10 uskrsnih kreativnih ideja koje možete napraviti sa svojom djecom.

Ako želite provesti kreativni Uskrs, donosimo vam ideje za zabavu s djecom

1. Za ovog zečića potrebna vam je čaša od stiropora za vruće napitke, no ako ju nemate, možete iskoristiti i običnu papirnatu čašu te ju obložiti bijelim papirom. Uši i noge napravite od čvrstog bijelog papira (ili dekorativne pjenaste spužve) ili nečeg sličnog što možete rezati. Zalijepite oči i nos i nacrtajte druge detalje.

2. Za ove zečiće potrebne su vam rolice od toaletnog papira. Također zalijepite gotove oči ili ih nacrtajte. Dodajte uši i brkove.

3. Na isti način možete ukrasiti teglice u kojima držite slime ili bilo što drugo u dječjoj sobi ili u kuhinji.

4. Od dekorativne pjenaste spužve koja se može nabaviti i u većim prehrambenim trgovinama (ako ju nemate) možete izrezati zeku i ukrasiti ga. Izrežite i mrkvice.

5. Uskrsne kućice slične su kao i božićne kućice od đumbira (“ginger bread house”) . Osim što su zabavne za izradu, preslatke su i za jelo. No, bez obzira jeli ih ili ne, zabavne su za izradu. Ovu kućicu možete napraviti od Petit keksa ili sličnih keksića. Povežite ih šećernom masom i ukrasite uskrsnom šarenom slamom. U njih složite piliće, zečiće, jaja…

6. Uzmite stariju jednobojnu čarapu i napunite ju rižom kao na slici. Tijelo i glavu razdijelite koncem, potom učvrstite i mašnom. Na isti način odvojite vrh čarape od glave i razrežite ih u uši. Zalijepite oči, nos i zube te trbuh (to možete napraviti od dekorativne pjenaste spužve ili sličnih materijala).

7. Uzmite praznu teglicu, ofarbajte ju u žutu boju, nacrtajte oči i dobili ste slatku teglicu pilića za cvijeće, olovke i sl.

8. Od dekorativne pjenaste spužve izrežite oblik jajeta, nacrtajte pile ili zečića. Napravite još jedno jaje istih dimenzija no razrežite ga kao na slici na dva dijela. Iglom i koncem povežite na vrhovima jaja i pilića ili zeca tako da možete otvarati i zatvarati ljusku od jajeta.

9. Izrežite veći krug od kartona ili debljeg papira. Potrebna vam je i vata koju možete s temperama ili akrilnim bojama obojati u žuto, no možete ostaviti i bijele piliće. Zalijepite vatu uz pomoć ljepila na papir, dodajte nacrtane oči, krila i noge.

10. Ofarbajte jaja perivim flomasterima. Uzmite plastičnu vrećicu za zamrzavanje i išarajte ju flomasterima. Potom uzmite jaje, stavite ga na ofarbanu foliju i potom omotajte jaje da boja pređe na njega.

Isto možete napraviti i s filterom za kavu. Na isti način ga išarajte flomasterom. Potom u njega omotajte jaje i namočite kratko filter u vodi. Nakon jedne minute odmotajte jaje…

Foto: richard-t

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.