Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Koliko novaca donosi vaša “Zubić vila”?

Ispadanje zubića, stavljanje pod jastuk i iščekivanje “Zubić vile” za neku je djecu i roditelje prava zabava i dok drugi nemaju nikakve rituale. Ako pak djeca iščekuju “Zubić vilu”, nadaju se i nekoj nagradi koju će im vila ostaviti u zamjenu za čist i opran zubić. Najčešće roditelji djeci pod jastuk tako stavljaju nekakvu malu igračkicu ili pak novac.

Stomatolozi u SAD-u provode anketu među roditeljima od 1998., iznos poklona koji donosi zubić vila narastao je s početnih 9 kuna na 37 kuna po zubu

U Americi je jedna stomatološka ustanova provela anketu među roditeljima pitajući ih koliko novaca ostavljaju ispod jastuka kao poklon “Zubić vile”. Možda se na prvu čini nevažnim, no cilj ankete je bio također vidjeti je li se iznos običnog dara mijenjao s godinama i to zbog inflacije, porasta cijena i slično. Naime, smisao poklona oduvijek je bio da dijete za novčani dar može nešto kupiti.

Anketom je utvrđeno da prosječno roditelji djeci pod jastuk ostavljaju 37,55 kuna. Godinu prije prosječan dar iznosio je 32,93 kuna, a 2019. prosječna 25 kuna. Iznos poklona davne 1998. kada je napravljena prva anketa bio je 9,11 kuna.

Međutim, sve su to prosječne cijene i razlikuju se ovisno o tome gdje tko u SAD-u živi. Anketa je pokazala da djeca u južnom dijelu SAD-a primaju 54,42 kuna po zubu, djeca na Zapadu primaju 28,58 kuna, srednji zapad prima 29,92 kuna, a ti djeca koje žive na sjeveroistoku u prosjeku primaju 51,56 kuna po zubu.

Kreator ankete dao je i odgovor na neka od najčešćih pitanja koje djeca imaju o zubić vili, poput što rade sa svim zubima koje uzimaju? Odgovor je jednostavan, skupljaju ih kako bi izgradili svoje dvorce.

Anketa:

Foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2015. Dječja posla internet portal. Izrada: ILINET.