Istaknute teme Novosti i događanja Zabava i zanimljivosti

Trendovi koje će roditelji slijediti u 2018.

trendovi

Trendovi od koji ćete neke zaobići, a neke možda odmah i prihvatiti


Kada govorimo o trendovima, 2017. je bilo jako moderno namjestiti dječju sobu detaljima inspiriranima šumom te kreativno igranje kroz pričanje priča (storytelling).

No, nova godina je započela te s njom dolaze i novi trendovi za kojima će povoditi roditelji diljem svijeta:

Plaćeni porodiljni dopust za očeve

Vani je ovo velika novost i doslovno udarna vijest. Naime, istraživanja pokazuje kako moderni očevi sve više sudjeluju u odgoju i podizanju svoje djece što prije nije bio slučaj. Stoga su mnoge velike tvrtke poput Applea, Facebooka Googlea ponudile očevima mogućnost odlaska na porodiljni dopust i to plaćeni!

U Facebooku su otišli toliko daleko da su za razliku od šest tjedana koliko uglavnom nude druge tvrtke, ponudile nevjerojatnih 17 tjedana.

Dakle, očevi u parkovima i s nosiljkama postat će česta pojava na američkim ulicama.

Otvaranje Instagram profil i Gmail računa za nerođeno dijete

Ovaj trend već je započeo, a roditelji ga opravdavaju da će pod računom naslovljenim na bebino ime najlakše zabilježiti sve važne datume i korake u životu svoga djeteta. Jednoga dana kad ono virtualno stasa, već će imati gotov račun prepun svojih slika od rodilišta do tog dana, mudrih misli, slatko izgovorenih riječi, najdražih pjesmica te datuma kada je prvi put odlučilo sjesti na tutu.

New York Times prenosi kako je ovaj trend doveo do jedinstvenog problema, a to je nedostatak imena za otvaranje email računa, jer je većina kombinacija već zauzeta! Zato su roditelji sve kreativniji pa pišu imena svoje djece na različite načine, ubacuju svakakve simbole i rezerviraju svojim fetusima mjesto u internetskoj orbiti dok je njihovo ime još slobodno.

Tjelesna neutralnost

Osnaživanje djece po pitanju njihovih vlastitih tijela trend je koji ne jenjava, no sada je dobio i svoj dodatak. Radi se o slavljenju tjelesne neutralnosti čiji je cilj da se svatko osjeća opušteno i neutralno oko svoje fizičke pojave, umjesto da slave fizičku ljepotu na svakom koraku.

Ovo se prije svega odnosi na tinejdžere i tinejdžerice te je zamisao da oni provode što je manje moguće vremena misleći na to kako izgledaju i kakav dojam ostavljaju , a više gradeći sebe kao osobu.

Pojačani nadzor djece

Helikopter roditeljstvo prvi se put pojavilo na sceni 90tih godina, a 2018. dobiva i svoj digitalni okret. Ako ste i vi roditelj koji voli malo čvršće stegnuti uzde oko svog djeteta i pojačano ga nadzirati, ovo će biti vaša godina. Na tržištu će se naći više no ikad spravica i aplikacija koje će vam pomoći u svemu tome.

Jedna od zanimljivijih napravica je Jiobit koji se diskretno može pričvrstiti za odjeću vašeg djeteta te vam u svakom trenutku odati lokaciju na kojem se dijete nalazi. Nije loše za malene koji vole odlutati i za mame koje paničare da će ih izgubit u trgovačkim centrima.

Tu je i  ReplyASAP s kojima nema šale: Aplikacija je to koja zamrzne telefon vašeg djeteta za sve aktivnosti, dok ono ne odgovori na vaše poruke. Pa se ti sad nemoj javiti mami kad dolaziš na večeru!

Dječja imena inspirirana kraljevskim obiteljima

Kako Hrvati nemaju kraljevsku obitelj, možda roditelji počnu kopirati imena istaknutih političara, nikad se ne zna. No, u svijetu, pogotovo u Velikoj Britaniji, ovo će biti veliki trend.

Kako Kate Middleton treba roditi u travnju, očekuje se da će mnoge majke nakon nje kopirati ime kraljevske bebeOni koji se ne odluče za te moderne verzije rado će odabrati neka tradicionalna britanska kraljevska imena poput Alberta, Victorie, Leopolda i Eugenie. Slobodno se poslužite i bit ćete u trendu.

foto: normalityrelief

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.