Novosti i događanja Učenje i rekreacija

Koje vještine učenja najbolje poboljšavaju učenje?

Roditelji besplatno mogu doznati koje vještine učenja najbolje poboljšavaju učenje kod svoje djece


Koje vještine učenja najbolje poboljšavaju učenje prema raznim istraživanjima i kako je najbolje ispitivati dijete tema je prvog u nizu predavanja za roditelje školaraca koje će se održavati u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1. Predavanje je besplatno, a današnje će se održati od 20 do 21 sati.

Riječ je o prvom predavanju psihologice Laure Marković o učenju, koncentraciji, motivaciji i komunikaciji s djetetom pa organizatori pozivaju roditelje koji žele podijeliti iskustva i čuti što kažu drugi roditelji da se odazovu.

Nakon početnog, već 25. rujna održat će se drugo predavanje na temu: Organiziranje učenja i koncentracija – Kako ‘se ponaša’ mozak dok uči? Kako spriječiti odgađanje učenja do zadnjeg trenutka?

U listopadu, 10. održat će se predavanje na temu: Motivacija – Psihologija motivacije, Kako roditelji utječu na motivaciju djeteta za učenjem?, a 23. listopada: Komunikacija vezano za školu – Kakve poruke roditelji šalju djeci? Kako bolje slušati i razgovarati s djetetom vezano za školu?

Inače, Laura Marković završila je diplomski studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2011. godine stječe iskustvo u individualnom i grupnom radu s djecom i mladima na podršci u učenju. Vodi radionice vještina učenja u CeKaTe-u i KNAP-u. Na prvoj je godini edukacije iz gestalt psihoterapije.

 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.