Novosti i događanja

Kako razviti samopoštovanje i samopouzdanje kod djeteta

„Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja djeteta – put prema uspješnosti“ naziv je tribine namijenjene roditeljima učenika osnovnih škola, a održat će u srijedu, 27. studenoga 2019., s početkom u 18 sati u
Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a. Tribinu će vodit Andreja Radić, dipl. socijalna radnica.

Za odrastanje i očuvanje mentalnog zdravlja iznimno je važno da dijete razvija samopoštovanje i samopouzdanje

Tribinu organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba.

Naime, budući da djeca kroz odrastanje prolaze kroz različite faze koje su karakteristične po određenim izazovima, potrebama i obrascima ponašanja, od velike je važnosti posvetiti pozornost njihovom mentalnom zdravlju.

Ono je, baš kao i fizičko zdravlje, vrlo važno jer utječe na mnogobrojne aspekte njihovog života. Za odrastanje te zaštitu i očuvanje mentalnog zdravlja iznimno je važna razina samopoštovanja i samopouzdanja, što osobito dolazi do izražaja u kasnijoj dobi – dobi adolescencije.

Najčešće prepreke u tom razdoblju razne su emocionalne poteškoće te nedovoljno razvijene sposobnosti odupiranja negativnom pritisku vršnjačke skupine, a povezane su upravo s niskom razinom samopoštovanja i samopouzdanja.

Više o Centru za zdravlje mladih Zagreb:

Misija Centra za zdravlje mladih Zagreb je povećati dostupnost zdravstvenih sadržaja vezanih za poboljšanje spolno odgovornog ponašanja, zaštitu reproduktivnog zdravlja, zaštitu mentalnog zdravlja te promociju zdravih stilova života mladih.

Centar nudi savjetovanje mladima, mladim majkama i obiteljima te savjetovanje za školsku djecu i adolescente s ciljem zdravog odrastanja i što boljeg uklapanja u okolinu. Svaka osoba koja dođe u Centar može i bez uputnice dobiti besplatan i stručan savjet.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.