Istaknute teme Moda i oprema

Kako pohraniti i organizirati dječje radove, crteže te uspomene iz vrtića i škole?

organizirati dječje radove

Uz malo muke i uredskog pribora možete jednom zauvijek organizirati dječje radove


Mala djeca su sama po sebi vrlo kreativna. Rezuckaju, bojaju, lijepe i stvaraju. Svoje radove vrlo rado poklanjaju roditeljima koji se dive svakoj njihovoj kreaciji te ih s ljubavlju čuvaju.

Kada dijete krene u vrtić, počinju dolaziti i druge uspomene. Prva slika obitelji koju je vaše dijete nacrtalo. Snjegović izrezan iz kolaž papira. Sastavak od pet rečenica zašto voli mamu koji su tete brižno zapisale. Božićni i ukrasi…

Zatim dijete krene na sport, u školu, na strani jezik. Nižu se sastavci, priznanja, pohvalnice.

S vremenom se nakupi svega, pa se ponekad pitamo gdje pohraniti sve te kreacije? Evo nekoliko ideja kako dječju umjetnost držati organiziranom i urednom:

  1. Prvo napravite reviziju i odlučite što od dječjih radova, sastavaka,  diploma, priznanja i zadaća želite zadržati. Vrijeme je da se ostalog riješite.
  2. Nakon vaše revizije, ono što je ostalo (sigurno 90 posto) podijelite u kategorije. Na primjer: Pjesme i kratke priče, Umjetnost, Svjedodžbe, priznanja i pohvale, Posebni projekti, Sport, Sve prvo (svi dragocjeni prvi uradci kao prvi otisak ruke, prvi put napisano mama, prvi crtež)…
  3. Stvari će se s vremenom nakupljati, no prisilite se održavati ih pod kontrolom i to na način da stanu u jedno spremište koje ste im namijenili i to je to.
  4. Imajte na umu da čuvate uspomenu za svoju djecu jednog dana, a ne toliko za sebe. Stoga se oduprite porivu da spremite neke križaljke, kvizove i radove na koje ste vi ponosni, dok vašoj djeci ništa ne znače.
  5. Uzmite si dovoljno vremena za ovaj projekt i budite dosljedni. Krenete li pristigle radove trpati po policama i ladicama, nered će se opet nakupiti.

organizirati dječje radove

Jedna od ideja je nabaviti plastične omote te u njih poslagati radove. Nakon toga omote možete pohraniti u fascikle od tvrde plastike. Velika prednost je što fascikle samo otvorite i možete već početi listati knjigu uspomena.

Također, možete nabaviti plastične kutije i lagane kartonske košuljice za spise koje se mogu objesiti. Svakom djetetu u namijenite njegovu kutiju te na nju napišete ime djeteta. Kartonske košuljice možete podijeliti ili prema uzrastu: vrtić, prvi razred, drugi razred…te u svakoj košuljici napraviti još dodatne, već ranije spomenute potkategorije kao sport, umjetnost, nagrade…

Nakon što ste malo vremena (cijeli dan) potrošili na razvrstavanje, samo još trebate naći mjesto za vašu plastičnu kutiju. Neka ne bude baš van ruke, kao na primjer u podrumu ili tavanu jer vam se neće dati ići po nju svaki put kada budete trebali dodati neku novu uspomenu.

Kada kutiju udobno smjestite, lako ćete pretraživati i nalaziti sve što vas zanima:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.