Učenje i rekreacija

Kako ispuniti dan nakon Božića?

dan nakon božića

Dan nakon Božića možete provesti aktivno ili u kućnoj atmosferi

Božić je prošao, pokloni su otvoreni, obiteljski ručkovi su završeni…vi biste se najradije negdje izvalili i odspavali zimski san, ali klinci su i dalje spremni za akciju.

Kako ispuniti 26. prosinca i preživjeti post blagdansko ludilo? Evo nekoliko ideja:

Pogledajte zajedno neki božićni ili obiteljski film

Na tv-u se vjerojatno prikazuje neki prigodan film, a ako na programu nema ništa što vas zanima, potražite što vas zanima na nekom od servisa za gledanje filmova. Organizirajte mirno filmsko jutro ili poslijepodne, uz doručak u krevetu ili kokice.

Šetnja u prirodi

Šetnja je uvijek dobra ideja. Ako ste puni snage i želite potrošiti malo blagdanskih kalorija, zaputite se u neku šumu, na planinu…Ako ipak niste toliko pustolovnog duha, i šetnja gradom, naseljem ili odlazak u park također su dobra ideja.

Klizanje

Ako je neko klizalište u vašem gradu otvoreno, možete odvojiti i sat i pol za ovu čarobnu zimsku aktivnost.

Božićna predstava

Zaposlite djecu organizacijom kućne božićne predstave. Neka se posluže dobivenim igračkama kao glumcima ili neka izrade lutke za predstavu i smisle neke smiješne blagdanske dijaloge inspirirane upravo Božićem iza vas.

Vožnja biciklom

Opet nešto za one malo aktivnije. Zašto se ne bi 26. prosinca zaputili na vožnju biciklom? Obiđite sve okolne ulice i uživajte u pogledu na božićne ukrase. Nakon dobre vožnje, svi će se osjetiti osvježeno.

Posjet ZOO-u

Zoološki vrtovi obično su otvoreni na ovaj dan, pa možete isplanirati i posjet životinjama te uživati u prekrasnim božićnim dekoracijama koje ove godine krase zagrebački zoološki vrt.

Počeli su popusti!

Nije baš orginalno, ali mnogi će možda poželjeti dan iza Božića potrošiti na odlazak u kupovinu jer počinju zimska sniženja. Iako mi od srca preporučujemo dan na zraku, vjerujemo da će neki pojuriti obaviti shopping jer kasnije možda neće imati priliku.

Druženje s prijateljima

Klinci su dobili sve te cool igračke te bi voljeli svoju sreću podijeliti i s prijateljima. Organizirajte malo kućno druženje (sukladno propisanim mjerama) ili druženje u parku. Djeci će uz ekipu vrijeme proletjeti!

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.