Istaknute teme Novosti i događanja

Kako da samohrana mama nađe vremena za hobije

Pronaći vrijeme za hobi nije lako niti jednom roditelju, a samohranom roditelju to je pravi pothvat. Ipak, ni to nije nemoguće. Bilo da ste u vezi ili ste samohrani roditelj, moguće je uz malo truda osloboditi si vrijeme za hobije.

Treba potaknuti mame da odvoje malo vremena za sebe kako bi istražile svoje mogućnosti ali i napunile svoje baterije

Hobiji su nešto što nas puni bez obzira na cjelodnevne obveze. Nije važno je li hobi nešto kreativno ili fizički, bilo što da radimo može nam pomoći da se osjećamo bolje. Ali kada žene postanu majke, odvajanje vremena za hobije je nešto što se stavlja u zadnji plan. Zbog toga mame treba potaknuti da odvoje malo vremena za sebe kako bi istražile svoje mogućnosti ali i napunile svoje baterije. Evo što možete učiniti i priuštiti si vrijeme za hobije.

Jednom tjedno osigurajte da vam netko čuva djecu

Bilo da se radi o članu obitelji, prijatelju ili dadilji, jednom tjedno osigurajte da netko pričuva vašu djecu. Ako odvoje vrijeme za sebe, samohrane majke mogu se vratiti svojoj djeci osjećajući se puno bolje.

Provodeći to vrijeme nasamo mame ne samo da se privremeno maknu od majčinskih obveza već ponovno otkrivaju i svoje hobije. Zbog svojih hiobija samohrane mame se ne bi trebale osjećati krivim nego uživati i prepoznati da svojoj djeci pokazuju najbolje moguće verzije sebe.

Vrijeme za hobije neka bude nakon što djeca odu u krevet

Moguće je da je najtiše doba dana nakon što djeca odu u krevet. Kao takvo, to bi vrijeme moglo biti i najbolje kada je u pitanju mogućnost da se usredotočite na hobi. Važno je da obitelji imaju rutinu kako bi djeca mogla raditi svoje hobije. Isto se može reći i za samohrane mame.

Kao takva, ako je rutina da djeca idu spavati u 20 sati navečer, onda bilo koje ili cijelo vrijeme nakon toga majka može provesti radeći aktivnost u kojoj uživaju.

Što učiniti ako ne možete “pobjeći” od djece

Ako je potpuno nemoguće pobjeći od djece da bi se bavili hobijem, uključite djecu u hobi. Prema istraživanju, kada djeca i mame imaju slične interese, to stvara vezu između njih. A upoznavanjem djece s hobijima koji ispunjavaju mamu, djeca će možda otkriti da uživaju u istim stvarima. Ako se to dogodi, samohrane majke i njihova djeca mogu zajedno uživati u hobiju. Iako to vrijeme nećete imati samo za sebe, sigurno je da ćete barem malo predahnuti u zajedničkom druženju.

Foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2015. Dječja posla internet portal. Izrada: ILINET.