Istaknute teme Moda i oprema

Kakav pod u dječjoj sobi je najbolje rješenje?

 

pod u dječjoj sobi

Pod u dječjoj sobi može biti prekriven tepihom, tepisonom, parketom..


Pod u dječjoj sobi vrlo je važan, jer će kroz godine pretrpjeti niz akcija, trčanja, bacanja, skakanja, ispadanja igračka, a samim time i oštećenja.

Treba li uložiti u skup i kvalitetan parket ili jeftiniji laminat koji ćete bez prevelikog udarca na kućni budžet zamijeniti nakon nekoliko godina? Je li bolje pod prekriti debelim mekim tepihom ili nekom podlogom primjerenijoj dječjoj igri koja se lakše briše i čisti?

Mi vam donosimo nekoliko ideja za pod u dječjoj sobi:

pod u dječjoj sobi

Podloga veselih boja koja funkcionira po principu divovskih puzzli lakša je za održavanje nego tepisi po kojima će se prolijevati hrana i piće i ostavljati tragovi plastelina i bojica. Ovakva podloga mekša je i pogodnija za dječje vratolomije od nekih tepiha.

pod u dječjoj sobi

pod u dječjoj sobi

Pod možete prekriti i zanimljivim tepihom s motivima koje dijete voli. ako je ljubitelj zemljopisa, ovaj tepih s kartom svijeta je super ideja za dječju sobu. Ispred kreveta s ogradicom nalazi se i manji okrugli tepih s motivom kompasa, što je točka na i ovoj zemljopisnoj sobi. Ako se trudite naučiti ga slova, kupite tepih prilagođen toj temi.

pod u dječjoj sobi

Danas na tržištu ima mnogo zanimljivih rješenja, a ovo je jedno od njih, tepih od drvenih pločica, koje su ipak mekše od samog parketa. Usto, s dvostrukim slojem ‘pod guzom’ djetetu je ipak sigurnije sjediti na podu. Idealno za prve korake, koje ipak nije jednostavno napraviti na debelom tepihu.

pod u dječjoj sobi

Običan svijetli parket dobar je odabir kada su djeca već malo veća i kada njihove igre nisu toliko ‘rizične’. Pod po potrebi može postati i igralište, pa ga pomoću jednostavnih traka pretvorite u cestu, parkiralište..odlična ideja za zabavu. Ako vam je žao parketa, a ovakav način igranja bi razveselio vašu djecu, odlučite se za laminat.

pod u dječjoj sobi

Pod u dječjoj sobi može biti i od običnih , ali obrađenih dasaka i dekorativno obojenih u shabby chic stilu. Dosta praktično rješenje, jer se daske pri bilo kakvom oštećenju mogu lagano i brzo obnoviti novim premazom boje, dok cijeli pod djeluje dosta rustikalno, pa se većina rupica i ogrebotina u stvari i ne primjećuje.

pod u dječjoj sobi

Grubo tkani tepih od zida-do zida otporan je na svakakve izazove i vjerojatno će vam dugo trajati. Možda nije pogodan za najmlađu djecu koja zahtjevaju ‘blažu’ površinu, ali za dijete koje je već čvrsto na svojim nogama je dobar izbor.

pod u dječjoj sobi

Debeli mekani tepih ponekad je najbolji izbor, jer uz nekoliko jastuka, dijete na njemu može i zadrijemati. U svakom slučaju, udobnost mu je veliki plus, jednako kao što možete biti sigurni da će djetetu na njemu biti toplo. Pazite jedino da ga redovito čistite jer se u njega zna svašta zavući.

pod u dječjoj sobi

Jednostavni tepison koji ide od zida-do zida oplemenite s puno malih raznobojnih okruglih tepiha. Oni također mogu dijeliti sobu na nekoliko punktova, pa tako jedan ide kod djela namijenjenom spavanju, jedan za radni stol, jedan tamo gdje se odvija igra.

pod u dječjoj sobi

Ne zaboravite da kada mala djeca trče, tepisi lete na sve strane. Pokušajte nabaviti protuklizeće podloge koje se jednostavno stave na pod i prekriju tepihe. Nisu baš idealne, ali koliko toliko čuvaju tepih da ne ‘bježi’ pri svakom pokretu.

foto: 2quick.com

 

 

 

 

 

 

 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.