Čitaonica Istaknute teme

Još niste pronašli idealne knjige za čitanje na plaži? Problem riješen!

Knjige za čitanje na plaži možete naručiti putem novog web shopa Mozaika knjiga


Kao i prošlih tjedana, i ovaj vam predlažemo idealne knjige za čitanje na plaži. Uz to, otkrivamo Vam da je Mozaik knjiga otvorio svoj web shop koji vas povodom svog otvorenja časti besplatnom članarinom!

Imajući na umu različite prioritete naših čitatelja, pobrinuli smo se da na popisu bude svega po malo, pa krenimo redom:

1.Težina neba – Tracy Guzeman
Kako pronaći nekoga tko ne želi da ga se ikada pronađe?

Dvije sestre: Alice je sanjarka koja voli knjige i ptice, a Natalie je tvrdoglava, manipulativna – i prelijepa. Na obiteljskom odmoru uz jezero, Alice očara još neafirmirani mladi slikar Thomas Bayber. Unatoč tome, Natalie djeluje hladno i iznenađujuće ravnodušno podnosi poziranja za obiteljski portret. A onda će se približiti kraj ljeta, odnosi će se zakomplicirati i tri će života zauvijek biti izgubljena.

Mnogo desetljeća kasnije, Thomas, sada svjetski priznat slikar, otkriva da postoji portret na kojem je s Alice i Natalie toga kobnog ljeta. Sestre su nestale. A Thomas dvoji bi li njihovu tajnu ponio u grob ili upotrijebio tu sliku kako bi uskrsnuo prošlost prije nego što se priča završi.
Psihološka drama, ljubavna priča i krimić – sve u jednom! Priča stvorena ispreplitanjem prošlog i sadašnjeg vremena protkana je dinamikom da bi se u konačnici svi dijelovi mozaične slagalice složili u otkrivanju istine.

Kakve tajne kriju Thomas, Alice i Natalie i zašto je baš ta slika važna u otkrivanju istine?

2.Posljednji susret cura s benzinske – Fannie Flagg

Fannie Flagg, autorica nenadmašnog hita Pohane zelene rajčice, sve će obožavatelje te knjige oduševiti i ovim naslovom, duhovitom pričom prepunom životnih istina i velikih preokreta.

Radnja prati Sookie Poole, Amerikanku iz Alabame, koja je upravo udala posljednju od svojih kćeri i uzbuđeno planira svoj dugo zasluženi odmor. Uskoro stiže pismo koje mijenja sve što je Sookie dosada mislila. Krizu identiteta koju glavna junakinja doživljava, autorica prati na šarmantan i duhovit način, baš kao i u svojim dosadašnjim romanima.

Drugi tijek radnje odvija se u Wisconsinu, godine 1941. kada su svi muškarci otišli u rat, pa se skupina djevojaka mora izvještiti u muškim poslovima. Vrckavo ponašanje i veselu svakodnevnicu poljuljat će i potreba za sudjelovanjem u ratnim „operacijama“.

Dvije naizgled nepovezane priče dovest će do nevjerojatnog krajnjeg ishoda! Fannie Flagg proslavila se romanom Pohane zelene rajčice, a uz njega na hrvatski su joj jezik prevedeni i romani Sreća ispod duge, Daisy Fay i čudotvorac , Dobro došla na svijet, djevojčice i Još te sanjam.

3.Tri priče o nama – Laura Barnett
Odličan prvijenac novinarke Laure Barnett!

Tri priče o nama tematizira izbore koje koje donosimo i različite puteve kojim nas život može odvesti. Eva i Jim su devetnaestogodišnjaci te studiraju u Cambridgeu kad im se 1958. godine putevi prvi put sastanu. Jim hoda stazom kad žena, koja mu je prilazila na biciklu, naglo skrene kako bi izbjegla psa.

Ono što uslijedi odredit će ostatak njihova života.

Slijedimo tri različite inačice njihove budućnosti – zajedničke i odvojene – a njihova ljubavna priča poprima različite inkarnacije te zaokreće do završetka u današnje vrijeme. Jesmo li mi samo poslušne sluge naše sudbine? Ako je tako, što je onda s našom slobodnom voljom?

„Izvrstan i zapanjujuće dobar roman!“ – Elizabeth Buchan

4.Archerov glas – Mia Sheridan

Prvi roman sve popularnije američke autorice Mije Sheridan prevedeni je i na hrvatski jezik!

Prvi je to roman iz serije Znak ljubavi, a ujedno i dirljiva ljubavna priča o dvoje ljudi kojima se učinilo da im život više ne nudi ništa dobro.

Archerov glas priča je o ženi koju sjećanja vežu za zastrašujuću noć iz prošlosti i muškarcu čija je ljubav ključ za njezinu slobodu.

Iskrena i dirljiva priča, bez pretjerane patetike, otvorit će i vaše srce i ostaviti vas u dilemi o neobjašnjivoj snazi ljudske volje i emocija.

foto: Mozaik knjiga

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.