Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Jesenske igre za klince od plodova prirode

Jesenske igre

Jesen je prepuna zanimljivosti pa vrijeme na otvorenom iskoristite za prikupljanje lišća, kestena, češera


Bez obzira na hladnije, kišne dane vaša djeca trebaju svježeg zraka pa ne izbjegavajte obući čizme, debele jakne i kabanice i krenuti u istraživanje. Jesen je prepuna zanimljivosti pa vrijeme na otvorenom iskoristite za prikupljanje njenih plodova, od lišća i kestena do kasnih cvjetova, češera, šiški, trava i slično.

Prikupite svega po malo, a mi vam donosimo nekoliko ideja kako prikupljene plodove možete iskoristiti za jesenske igre, odnosno kreativne zadatke koji će okupirati vašu djecu.

1. Prikupljeno lišće možete rezati škarama i od njega izrađivati razne slike. Za razliku od običnog crtanja djeca će učiti finu motoriku, rad sa škarama, ljepilom i sl.

22

2. Prikupite travki, cvjetova, lišća, kestena….Sve što nije veliko, a može poslužiti za ukusan kolač koji će vaša djeca napraviti svojim igračkama. Kada dođete u kuću posušite prikupljene plodove i zamijesite tijesto. Dajte djeci da u njega dodaju travke, a potom ga valjaju i od njega prave pizzu, kolače,…

IMG_8845 (1)
IMG_8850
IMG_8867
IMG_3793

3. Prikupljeni češeri djeci mogu poslužiti za igru kao mafini ili druge poslastice u njhovoj dječjoj trgovini ili štandu. Češere možete također bojati s temperama ili vodenim bojicama, a uz dodatak vrućeg ljepila, slamčica ili drugog materijala za igru možete izrađivati i likove.

IMG_8961
IMG_8967
DSC_1444-1024x685

4. Prikupljajte lišće. Osim što, ukoliko imate dvorište, možete učiniti korisnu stvar, djeci će to biti jedno novo uzbuđenje pa ih pustite da se trude. Nabavite im plastične grablje, a ukoliko ih ne nađete, možete u poljoprivrednoj apoteci kupiti obične plastične pa ih samo nasadite na mali štap. Ako imate mogućnost djeci nabavite i plastične tačke da lišće i prikupljaju i odvoze, no za to može poslužiti i obična kartonska kutija (koju također možete preurediti u kolica za lišće).

IMG_6636
jd4smom_shovelingleaves
IMG_9948

5.Prikupite različite listove i cvjetove, a po dolasku u kuću ih posušite i pripremite za oslikavanje. U posudu ulijte tempere ili akrilnu boju u koju će djeca umakati cvjetove i oslikavati ih na bijele papire. Na ovaj način vaše dijete može napraviti pravo remek djelo koje će moći krasiti i zid.

IMG_0004

6. Vrijeme na otvorenom možete iskoristiti za igru prikupljanja kamenja te slaganja raznih oblika od kamenja kao ui njihovog farbanja. Ove igre idealne su za boravak vani za vrijeme kišnih dana jer kamenje možete bojati i ispod tende, u kućici u parku i slično.

2012-07-04 16.31.30
andy_goldsworthy3
kamen 2


kamen 1


zvor fotografija: Pintare

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.