Zabava i zanimljivosti

Izradite cvijeće od papira u boji i potaknite dječju kreativnost

1

Nakon izrade, cvijeće od papira u boji objesite negdje na zid gdje će dugo krasiti dom


Pretvorite dječju igru u pravu radionicu i zajedničkim trudom izradite šarene cvjetne aranžmane s kojima možete ukrasiti sobu ili čak dekorirati prostor za proslavu rođendana. Riječ je o jednostavnom procesu koji će djecu oduševiti i okupirati, u njima razvijati kreativnost te finu motoriku.

Sve što vam je potrebno za cvijeće od papira u boji su šareni papiri (kolaž ili običan A4 u boji što možete nabaviti u knjižarama), pištolj s vrućim ljepilom i škare. Za svaki cvijet potrebna su vam 10 lista – za najveći sloj cvijeta potrebna su 4 lista, za sljedeći sloj 3, zatim 2, te za središnji jedan list.

dahlia-supplies

Postupak:
Izrežite krug od kartona promjera oko 8 cm. Za svaki sloj cvijeta uzmite listove u jednoj boji.

Svaki papir podijelite na 4 dijela i izrežite, a  potom od svakog dijela napravite laticu (presavite jedan rub papira prema sredini drugog).

Svaku laticu cvijeta zalijepite s vrućim ljepilom, a potom ju zalijepite na krug od kartona.

 Latruge, a nakon cijelog kruga (mora stati 16 latica) započnite s drugom bojom drugi krug latica (12 latica), zatim  osam i četiri latice. Latice u posljednjem krugu napravite manjima, odnosno, naknadno ih skratite uz pomoć škara kako bi se bolje uklou cvijet

how-to-make-paper-dahlia-flowers

Latice u posljednjem krugu napravite manjima, odnosno, naknadno ih skratite uz pomoć škara kako bi se bolje uklopile u cvijet.

Nakon izrade, cvijeće od papira u boji objesite negdje na zid gdje će dugo krasiti dom.

1

Izvor: craftaholicsanonymous.net

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.