Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Iznenađenja za djecu koja vas neće ništa koštati

Svi volimo iznenađenje, a djeca posebno! Ne treba to biti ništa veliko jer i sama riječ „iznenađenje“ pobuđuje radost i uzbuđenje.

Za ova iznenađenja za djecu potrebno vam je samo malo truda

Evo kako uz malo truda možete iznenaditi, nasmijati i usrećiti svoju djecu:

  • Fina luksuzna kupka

Ako vas djeca zavidno gledaju kada se opuštate u finoj kupki punoj mjehurića, napravite i njima jedan wellness dan. Napunite kadu omiljenom mirisnom pjenom, pustite im najdraže pjesmice dok se brčkaju – i užitak je zajamčen!

  • Iznenađenje u obliku najboljeg prijatelja/prijateljice koji dolaze na spavanje

Za ovo je potrebno planiranja unaprijed s roditeljima najboljeg prijatelja ili prijateljice, da ga/ju samo dovedu na spavanje, što vaše dijete neće ranije znati. Najbolji prijatelj na vratima koji će ostati cijelu noć je razlog za skakanje i vrištanje od sreće.

  • „Markiranje“

Možda se neki roditelji neće složiti, no ako ste skloni ludostima, jedan dan „otmite“ dijete iz vrtića (ili škole ako je za vrijeme školske godine) i provedite ga zajedno. Odite na ručak, sladoled, na matineju ili posjetite neki muzej. Djetetu će taj dan ostati zauvijek u pamćenju, ali pripazite da ne bi zahtijevalo takav dan jednom tjedno!

  • Poruka ispod jastuka

Iznenadite dijete slatkom porukom ispod jastuka – idealan završetak dana i divan način pokazivanja koliko vam je stalo.

  • Izmišljanje praznika

Proglasite jedan dan nacionalnim praznikom pod imenom vašeg djeteta (npr. Lanin dan). Taj dan može biti i više puta godišnje, uvijek je iznenađenje , a obično se dogodi kad je dijete jako, jako dobro. Na taj dan u kući se događaju zanimljive i uzbudljive stvari.

  • Punjenje džepova

Napunite džepove dječje jakne ili hlača malim slatkišima i poslasticama što će ga jako obradovati, pogotovo ako ih otkrije malo kasnije, kada niste zajedno ili kada ogladni u parku.

  • Lov na blago

No, neka to ne bude tradicionalni lov na blago, nego lov na njihovu omiljenu poslasticu – kao na primjer na šalicu vruće čokolade, puding ili sendvič. Naravno,  neka poslastica uvijek bude iznenađenje.

  • Torta bez posebnog razloga

Djeca očekuju tortu na svoj rođendan, no ako ih iznenadite finom tortom (ili cupcakeom) samo tako, iz čistog mira, bit će oduševljeni. Ovo ne morate prakticirati često, ako nemate vremena, jer tada će pojava torte imati još bolje rezultate.

  • Poster

Poster naravno, trebate izraditi sami, na većem komadu papira ili na onome kojeg imate. Na posteru možete pokušati nacrtati omiljeni lik iz crtića ili, ako dijete zna čitati, napišite mu zašo ga volite, zašto je posebno…nešto što će ga iznenaditi i obradovati kada dođe kući iz vrtića ili škole.

  • Restoran u kući

Osim što će ovo djeci biti iznenađenje, svidjet će im se i kao vrsta igre. Pozovite ih na večeru i kada se smjeste, predstavite im se kao njihovi konobari, pitajte ih što žele jesti i piti. Kako djeca ne bi izmišljala čuda, možete ponuditi tri vrste hrane koja se lako i brzo sprema. Kada odaberu što će uzeti, odite to kuhati kao u restoranu, dok se oni zabavljaju bojankama ili nekom drugom igrom. Garantiramo oduševljenje uz malo vašeg truda!

foto: Tetsumo

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.