Zdravlje i sigurnost

Izbacili ju iz aviona jer dvogodišnje dijete nije htjelo staviti masku

Prema naputcima Centra za kontrolu bolesti sva djeca starija od dvije godine u SAD-u trebala bi nositi masku u javnosti, osim ako imaju kakvih problema s disanjem.

Od njih šestero, samo jedno dijete nije htjelo staviti masku no svi su morali van

Posljednjih mjeseci nekoliko je glavnih zrakoplovnih kompanija tražilo maske na licima za putnike koji su se željeli ukrcati na letove – uključujući JetBlue, koji je ovog tjedna izbacio mamu šestero djece s leta nakon što je njezina dvogodišnja kći odbila nositi masku. Mama je o sukobu s osobljem snimila i video te ga objavila na društvenim mrežama.

-Sram vas bilo što ste me uznemiravali i izbacili s moje šestero djece – naslovila je svoj video koji je kasnije uklonjen s društvenih mreža. No, 39-godišnja Chaya Bruck tvrdi da su je stjuardese maltretirale jer je njezina dvogodišnja kći odbijala surađivati i staviti masku na letu iz Orlanda u New York.

Prema web stranici JetBluea, “mala djeca koja ne mogu nositi masku su izuzeta” od pravila – citirala je njihovu objavu Bruck, dodajući čak da je izuzeće najavljeno na leta prije nego je nastupio sukob.

Na spomenutom trominutnom videu vidjelo se kako Bruck objašnjava poslužitelju da kći neće staviti masku, na što on odgovara da to ne može biti isprika. Majka tada pita što bi trebala uraditi, možda kćeri svezati ruke, a potom predlaže da malena tijekom leta drži dudu u ustima, što osoblje aviona ne prihvaća.

Nakon što je osoblje zamolilo Bruck da napusti avion, nekolicina putnika stalo je u njezinu obranu, pa se tako čuje glas jednog muškarca koji objašnjava kako “nije ništa loše napravila”.

Majka je avion ipak morala napustiti, a glasnogovornik ove tvrtke izjavio je kako im je prioritet u tom trenutku bilo sačuvati zdravlje svog kabinskog osoblja i prije svega ostalih putnika. Njihova je politika, dodao je, u skladu sa svim preporukama koje su na snazi za vrijeme trajanja pandemije.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.