Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Istraživanja donose koji božićni pokloni bi djecu ustvari najviše razveselili

Djeca Božić povezuju s poklonima ali i s mnogo toplijim, obiteljskim uspomenama


Nova anketa na temu što djecu navodno najviše veseli u vezi Božića pokazala je, očekivano, da se najviše vesele zbog poklona koji ih čekaju ispod bora. No, nije vijest da su pokloni na prvom mjestu već da se tek 54 posto ispitane djece izjasnilo za poklone dok je njih 45 posto na prvo mjesto Božić povezalo s činjenicom da su na taj dan s njima cijelo vrijeme i mama i tata.

Anketu je provela britansko – kanadska TV kuća CBeebies na 2.000 djece. Djeca su također navela da ih Božić veseli jer će provesti puno vremena s mamom i u uživanju u finim kolačima dok ih je 43 posto navelo da se vesele sastavljanju igračaka s tatama.

Čak 91 posto ispitane djece kazali su da im je drago da njihovi roditelji ne moraju raditi na Božić, tako da dobivaju veliku pažnju.

Što se tiče najočekivanijih igračaka, na prvim mjestima su računalne konzole i igre, MP3 playeri i Lego kockice.

Glasnogovornik CBeebies TV-a kazao je da istraživanje dokazuje da iako djeca misle o darovima, Božić ih veseli i zbog jedne druge, bitne činjenice.  Naime, znaju da će tog dana dobiti još nešto, što im je preko godine često uskraćeno. To je roditeljska pozornost koju im na Božić oni poklone u puno većoj mjeri nego inače.

Deset najočekivanijih i najželjenijih darova su:

1. Igraće konzole
2. Računalne igre
3. Računalo
4. CD player ili MP3 player
5. Bicikl
6. Štene
7. Televizija
8. Trampolin
9. Lego
10. Automobili na daljinsko upravljanje

foto: madeformums.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.