Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Iskoristite dvorište na najbolji mogući način: Pretvorite ga u pravo dječje igralište

Iskoristite lijepo vrijeme i dvorište te organizirajte razne aktivnosti za djecu na otvorenom


Da ljeto ne počinje ali ni ne završava s plažom podsjetit ćemo vas današnjim tekstom u kojem ćemo vas podsjetiti na neke zabavne aktivnosti kojima možete zabaviti djecu u vlastitom dvorištu.

1. Ribolov u bazenu za djecu
Mala plastična udica s malim plastičnim ribicama jeftina je igračka koja će u vrućim ljetnim danima zabaviti vašu djecu u dvorištu. Budući da djeca ne žele biti u bazenu i samo uživati u svježini vode, pecanje malih ribica idealno je za zabavu koja će ih okupirati.

2. Kreda
Ako već imate vrt, dopustite djeci da u njemu šaraju kredama u boji. Neka šaraju po betonu jer se da isprati ili im nabavite fine oblutke koje mogu bojati raznim bojama.Ova aktivnost zabavit će ih i učiniti ih kreativnima.

3. Obojene kocke leda
Obojite vodu s jestivom bojom i zamrznite je u posudi za led. Obucite djeci kupaće kostime ili odjeću koju smiju zaprljati i pustite ih da se igraju s kockama leda u dječjem bazenu ili negdje drugdje u dvorištu.

4. Iskapanje iz leda
Nabavite mali plastični spremnik (ili čak zdjelu) i stavite male igračke u njega. Napunite ga vodom i zamrznite. Zatim izbacite na travu ili terasu i neka vaša djeca “iskopavaju” svoje igračke!

5. Puhanje mjehurića
Napravite doma tekućinu ili ju nabavite i pustite djecu da pušu i hvataju mjehuriće.

6. Pranje bicikla
Ako vaša djeca imaju bicikl, dajte im kantu vode, spužvicu, sapunicu i kasnije crijevo i neka se bace na pranje! Ovo je djeci izuzetno zabavna aktivnost koja će ih podučiti i važnosti čistoće.

7. Sadnja cvijeća
Budući da djeca vole pomagati, zaposlite ih kod presadnje cvijeća. Dajte im jedan cvijet da bude samo njihov i da o njemu vode svakodnevno brigu, neka ga zalijevaju i proučavaju kako raste i cvijeta.

8. Organizirajte piknik
Vrlo jednostavna aktivnost za vaše dijete. Samo stavite deku i ručajte u dvorištu!

Foto: Monica R.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.