Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Inteligentna djeca pričaju viceve, i obično su razredni klaunovi

razredni klaunovi

Razredni klaunovi naprežu moždane mišiće da zabave druge

Znate onu djecu koja uvijek “valjaju fore” u razredu i često idu na živce učiteljima, a ponekad i ostaloj djeci? Premda takvi učenici znaju biti dosta duhoviti, s vremenom postanu i naporni te se svi nadaju da će jednostavno ušutjeti i da neće imati komentar na apsolutno sve što vide i čuju.

Studije pak pokazuju kako su ta brbljava, pomalo iritantna djeca sa svim tim doskočicama u prosjeku inteligentnija od svojih vršnjaka.

Naime, ispitivanjem se došlo do zaključka kako upravo takvi učenici imaju zavidnu razinu općeg znanja, bogat rječnik i brz um koji je sposoban povezati dvije stvari i reagirati prije od ostalih.

Odnosno, stručnjaci su uspjeli povezati smisao za humor s inteligencijom, a otkriveno je da se inteligentnija djeca, baš kao i odrasli, često koriste duhovitošću u svakodnevnoj komunikaciji.

I dok se na one koji pričaju viceve i “izavljuju gluposti” može gledati kao na ljude koji događaje i situacije ne shvaćaju ozbiljno, zapravo se radi o ljudima koji naprežu svoje moždane mišiće kako bi zabavili sve oko sebe.

No, tu ovom neobičnom istraživanju nije kraj.

Dakle, došlo se do zaključka da su ona djeca koja pričaju smiješne viceve i imaju dobre fore inteligentnija od prosjeka. No, ispostavilo se da su ona s morbidnim smislom za humor još stepenicu inteligentnija.

Neobično, zar ne? Ili ipak očekivano?

Prema Psychologist Worldu, oni koji se koriste crnim humorom ne samo da su pametniji od ostalih, nego su i manje agresivni od onih koji imaju “konvencionalan smisao za humor”. Kao rezultat, to pokazuje da postoje daljnje razine inteligencije koje se pokazuju ovisno o vrsti humora i viceva koje ti ljudi pričaju.

Na kraju, vratimo se na one nemirne razredne klaunove. Oni nisu dakle samo puki ometači nastave i zabavljači širokih masa, već djeca iznimne inteligencije ili barem drugačije od one svojih vršnjaka.

To je vrlina, smatraju stručnjaci, koju treba poticati kako bi procvjetala, a ne mana koju treba zatirati i gušiti.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.