Čitaonica Istaknute teme

Ideje za “ljetno” čitanje: knjige s kojima ne možete pogriješiti!

Čitanje neće biti mrska aktivnost uz ove naslove

Vole li vaši klinci čitati ili da im se čita? Neka djece ne mogu prestati listati slikovnice i ne ispuštaju knjige iz ruku dok je drugoj potreban manji poticaj. Danas nećemo o tome koliko i zašto je čitanje dobro, već kojim štivom potaknuti isto.

Nemate ideje što listati preko ljeta, na plaži, kod kuće ili bilo gdje u debelom hladu? Evo nekoliko “lakih štiva” koje će klinci progutati:

Morski dnevnik Pauline P

Tko još nije čuo za Paulinu P? Jeste li ili niste, nema veze. Nju se mora voljeti, a usudim ose reći da je sad već doživjela i pomalo kultni status. Ljeto je, ide se na more, pa tamo između kupanja možete čitati Morski dnevnik Pauline P. Paulina piše o svojim zgodama i nezgodama dok boravi u školi u prirodi u Zadru.

Izvor: Mozaik knjiga

Hoće li se roditi kakva morska ljubav ili neki problemi, saznat ćete kad se bacite na čitanje.

Priče s plaže Pauline P

Nećemo kopirati ovo gore napisano, ali moramo dodati, tko se jednom navuče na Paulinu, uživat će u svakom, pa i ovom sedmom nastavku. Paulina je već završila peti razred i odlazi na ljetovanje u Vodice. Slijede novi doživljaju, novi prijatelji, novi zabavni i duhoviti opisi. Uživajte!

Izvor: Mozaik knjiga

Ana i Filip istražuju…na moru

Mlađi čitatelji uživat će u ovoj slikovnici u izdanju naklade Nika, bogatih ilustracija i savršene rime. Slikovnica je vrlo poučna, podučava djecu na jednostavan i zabavan način o morskom svijetu, vegetaciji, životu na moru…mi smo je čitali uvijek iznova i iznova.

Izvor: happy-tree.hr

Winnie pod morem

Također za nešto mlađe čitatelje, divna slikovnica s glavnom junakinjom vješticom Winnie i njezinim vjernim mačkom Wilburom. Nas su slikovnice s vješticom Winnie vrlo brzo osvojile duhovitošću, opsežnom ali jednostavnom radnjom i neobičnim doživljajima jer radi se ipak – o vještici! A zanima vas kako ona ljetuje? Pa pod morem!

Izvor: djecajposla.com

Treba li vam bolja pozivnica?

Čarobnjaci iz davnine

Zašto tijekom ljetnih praznika ne biste odletjeli u svijet magije? Čarobnjaci iz davnine magična su knjiga, magnetske privlačnosti svim malim zaljubljenicima u vještice, vile, Harryja Pottera i sve ostalo ćiri bu – ćiri ba.

Izvor: shop.skolskaknjiga.hr

Zato odletite u mračnu šumu i upoznajte dječaka Xara pripadnika plemena Čarobnjaka i djevojčicu Želju, pripadnicu plemena Ratnika. Oboje neprihvaćenih u svojim sredinama, no prihvaćenih jedno od drugoga. Uživajte u pustolovini, divljini i – magiji.

Gregov dnevnik: Obiteljski odmor

Gregov dnevnik ima već kultni status i obožavatelje diljem svijeta. Ako vaše dijete još nije upoznalo Grega i obitelj Heffley, sada je krajnje vrijeme za to!

Greg ovog puta pripovijeda priču o odmoru u tropskom raju gdje SVE pođe po zlu! Da bi izbjegli svu gnjavažu oko praznika, Heffleyevi odluče u tropsko odmaralište i za promjenu uživati pod suncem. No vrlo brzo raj na zemlji pokaže se…malo drugačijim nego što se činio na prvi pogled. Može li se ljetovanje obitelji Huffley usred zime spasiti ili je ipak osuđen na katastrofu?

Maša i ljeto

Kod Maše je najbolje to što se radi o nečemu između knjige i slikovnice. Nije predugačka, ali je dovoljno dugačka da bi se “nešto pročitalo”. Tema je naravno aktualna, ljetna, a Maša je proslavljena mala junakinja proslavljene Sanje Pilić.

Izvor: Mozaik knjiga

Mašina školska godina je završila, i prednjom je skoro tri mjeseca uživanja. Ove će godine krenuti na more bez roditelja, samo s bratom, u posjet baki i djedu u Rovinj… Koga će tamo upoznati, s kim će se družiti i kako će se provesti?

Knjiga je namijenjena mlađim školarcima.

Anica na ljetovanju

Desu Muck i njezine knjige o Anici otkrili smo sasvim slučajno, a otkrili smo i da su tako lagane i zanimljive da se pročitaju u najviše dan-dva. Djevojčica Anica ovog puta ima pred sobom ljetnu pustolovinu.

Izvor: Mozaik knjiga

Ona obožava more i sve što je s njime povezano, pa jedva čeka odlazak na ljetovanje. Ali, umjesto bezbrižnog brčkanja u moru, s prijateljem Jakovom doživjet će mnogo nezaboravnih dogodovština koje će im još dugo ostati u sjećanju.

Također najbolje štivo za mlađe školarce.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.