Istaknute teme Za roditelje

I to se događa – tata vratio bivšoj pogrešno dijete!

pogrešno dijete

Je li vratiti kući pogrešno dijete neoprostivo ili roditeljska nesmotrenost koja se može dogoditi svakome?

Ako ste ikada pomislili kako se neke stvari uopće mogu dogoditi nekim roditeljima, onda je lako moguće da će vam ova priča postaviti nekoliko upitnika iznad glave.

Sve je započelo jednom složenom i burnom vezom tijekom koje au dvije žene ostale trudne gotovo u isto vrijeme s dotičnim tatom, Seanom.

Emily i Lydia obje su prekinule sa Seanom i imaju otprilike slične uvjete oko skrbništva. Svaka ima potpuno skrbništvo tijekom cijele prve godine djetetova života, a tata svoje dječake smije samo posjećivati. Kada oni napune godinu dana, skrbništvo postaje zajedničko, na način da jedan tjedan provode s tatom, a jedan s mamom.

-Budući da je Sean želio imati svaki drugi tjedan slobodno, uzimao bi dječake u isto vrijeme, tvrdeći kako mu je to najlakše i kako mu najbolje odgovara. Tvrdio je da će se tako dječaci i najbolje zbližiti, iako vjerujem da je pravi motiv taj da je želio imati što više slobodnog vremena – podijelila je Emily na Redditu.

Dogovor je dobro funkcionirao do nedavno, kada je Sean doveo u jednu kuću – krivo dijete.

-Imala sam konferencijski poziv kada je doveo dijete, a ono je spavalo tako da ga je Sean samo odložio u nosiljci i tiho izašao, puštajući ga da dalje spava. Čim je dijete zaplakalo, prekinula sam razgovor i krenula po njega – objasnila je Emily koja je imala što vidjeti! U kolijevci nije bio njezin, već Lydijin sin.

Ovo dijete imalo je zelene oči i tamnije smeđu kosu, dok je Emilyno imalo plave oči i svjetliju kosu. Do zabune, po njoj, nije moglo doći.

Ali ipak je. Uspaničena Emily smjesta je nazvala Seana koji je srećom odmaknuo samo 10 minuta u automobilu te mu je , kaže, uspaničeno vikala da joj doveze njezino dijete.

Kaže, bilo je to najgorih i najduljih 10 minuta u njezinu životu. Iako se situacija brzo riješila, Seanovo ponašanje jako ju je naljutilo. Naime, kada joj je predo sina, samo se smiješio i veselo rekao:

-Eto vidiš, nema nikakve štete. Maleni je dobro.

Emily to nije bilo dovoljno i zatražila je od njega da ne bude s obojicom dječaka istovremeno kada ih čak ne može niti razlikovati, ali Sean smatra da pretjeruje. Također, istaknuo je kako će se dječaci najbolje zbližiti provodeći više vremena zajedno, kod njega.

Mnogi su podržali njegovo razmišljanje pišući kako svi roditelji griješe, a ova greška srećom nikome nije naškodila. Prema njima, Sean bi trebao nastaviti kao i do prije jer ova zamjena ne znači da je loš otac.

Što vi mislite?

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.