Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

8 ljetnih aktivnosti koje ubijaju dječju dosadu

Ljeto je stiglo i djeca su često prepuštena sama. Bez organiziranih aktivnosti i prijatelja stoga su često prepuštena dosadi. Pa, iako znanstvenici smatraju da dosada nije loša stvar, kada djeci treba dodatna pomoć u kreativnosti, pokušajte s nekim od ovih ideja.

Gotovo je nemoguće izbjeći dječju dosadu pa im ponekad “uskočite” s nekom zajedničkom zabavnom

1.Kartonska kućica – Uzmite veću kutiju i pretvorite je u veliku kućicu za dijete. Osim igre u kućici, djeca ju mogu ukrasiti flomasterima, temperama ili drugim bojama. Dopustite im da si urede i dvorište oko kućice…da si naprave pravu malu vikendicu.

2.Logorska vatra – Ako imate prostora u dvorištu, logorska vatra može biti izvrstan način da provedete vrijeme s djecom. Pripremite i hrenovke pa možete uživati i u izvrsnoj večeri. Osim to će djeci pružiti zabavu, ovo je izvrsna za druženje cijele obitelji uz priče, viceve, pjesme…

3.Napravite pizzu – Hrana je uvijek sjajan način da se vrijeme provede, a domaće pizze gotovo su savršena poslastica. Neka se svatko zabavi praveći vlastitu pizzu. Ovo je možda malo neurednija zabava ali zasigurno će biti zabavna. Uz to, uz igru ujedno imate i ručak ili večeru.

4.Crtanje – Ako vaše dijete voli istraživati ​​svoju umjetničku stranu, iznesite mu pribor za crtanje vani. Svatko može naslikati svoj portret. Budući da ste vani, vaša djeca mogu istraživati ​​različite načine slikanja, poput bacanja spužvi natopljenih bojom na platno ili jednostavno možete oslikavati okolicu. Kad je sve gotovo, samo pošpricajte vodom i sve očistite.

5.Pranje igračaka – Pripremite u dvorištu sve za pranje bicikala i drugih igračaka, posebno onih s kojima se djeca igraju vani. Bit će im zanimljivo, a napravit će i korisnu stvar.

6.Vrtlarenje – Dajte djetetu prostor u svom vrtu i pustite ih da tamo posade što god žele. Ovo je sjajan način da ih naučite kako se brinuti za biljke i da nešto nauče o zemlji.

7.Oslikavanje kamenčića ili majice – Ovo je još jedna aktivnost koja se može raditi vani da djeca ne uprljaju kuću. Morate pripremiti oblutke, bijelu majicu, kapu ili torbu te boje te ih pustiti da budu kreativni.

8.Tematska obiteljska večer – Ovo može biti filmska večer, plesna zabava ili društvena igra. Sastavite neke zabavne aktivnosti, tematska pića i grickalice.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.