Novosti i događanja

Besplatne ljetne igraonice u Maksimiru za djecu nižih razreda osnovne škole

Na Dječjem igralištu u parku Maksimir tijekom srpnja, svake subote i nedjelje od 18 sati (10. i 11., 17. i 18., 24. i 25.) održavat će se program za djecu “Ljetne igraonice”.

Cilj ljetne igraonice je upoznavanje djece s ljudskim tijelom

RIječ je o programu “Kreativnost u pokretu” koji se održava pod stručnim vodstvom nastavnice suvremenog plesa Plesnog studija SAM-SA, Natalijom Sertić. Ona će će polaznike motivirati na određeni način kretanja, vježbe po određenom obrascu, razgovor i priče te likovno oblikovanje obrasca kretanja.

Ciljani uzrast su niži razredi osnovne škole, a za sve polaznike igraonice su besplatne.

Program je sadržajno i tematski posvećen razvoju dječje motorike na kreativni način, korištenjem spoznaja o svezi razvojnog pokreta te kreativnih potencijala djece.

Cilj igraonica je upoznavanje djece s ljudskim tijelom, prepoznavanje arhetipskih likova i situacija koje su evolucijski ugrađene u naš razvoj, osvještavanje važnosti kretanja (jer se sve na svijetu kreće), razvijanje pozitivnog odnosa i održivosti ljudskog razvoja na kreativan način te oblikovanje likova i situacija pokretom, glazbom, zvukom i crtežom. Osmišljavanje i odabir pokreta povezalo bi se s izvedbom kraćih plesnih cjelina, prilagođenih uzrastu.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.