Novosti i događanja

Hit dječji festival otvorio svoja vrata – ZGodionica je stigla u Ribnjak

U zagrebačkom parku Ribnjak 21. kolovoza počeo je bogati program koji će zainteresirati baš svako dijete! Besplatne radionice, kazališne predstave, sportske aktivnosti, zabavne igre,  turniri i još mnogo više čekaju sve posjetitelje svakoga dana od 10 do 22 sata, i to čak do 6. rujna.

ZGodionica se održava sve do 6. rujna, a djeca mogu uživati u brojnim besplatnim sadržajima

Bogati program ispunjen je zabavnim i poučnim radionicama, sportovima, animacijskim igrama i predstavama uz pokoje iznenađenje. I ove je godine veliki div odlučio odspavati upravo na ZGodionici, a pridružio mu se i veliki zeko skriven u glazbenoj kutiji koji će sve mališane iznenaditi pjesmicom.

Osim sramežljivog zeke u kutiji novost su i konjići za terapijsko jahanje Anabela, Oskar, Libero i Dona iz udruge Libero iz Petrinje,  koji svakoga dana s nestrpljenjem očekuju sve male (i velike) jahače. Ove su godine i muzeji došli u park i osigurali fora radionice i igre – s nama su Muzej iluzije i Hrvatski prirodoslovni muzej.

Na svakom koraku i baš svakoga dana mališani mogu razvijati svoju kreativnost i maštu i uživati u aktivnostima na zraku. Na sportskoj livadi mogu zaigrati razne sportove kao što su softball, ragbi ili squash, upoznati se s crossfitom, capoeirom i mačevanjem i ludo se zabaviti s animatorima koji su pripremili niz zanimljivih igara. Na raspolaganju su im i svakodnevne ‘magične’ radionice koje ih uz Ministarstvo magije svaki dan vode u svijet čarobnjaka, ili znanstvene radionice na kojima uče kako izvoditi razne pokuse.

Dva puta dnevno mogu naučiti nešto novo na satovima engleskog jezika i radionicama ručnih radova, a vikendima se upoznati s nekima od starih igara (poput hodanja na štulama i pecanja drvenih ribica). Tu su još i dnevne radionice urbanog plesa, slikanje na mlijeku i pjeni za brijanje svakog drugog dana, radionice olimpizma i olimpijskih vrijednosti vikendom, ples na svili i još mnogo toga.

Jedna od prošlogodišnjih top atrakcija – zipline – ponovno je u parku, i to čak s dvije linije za vožnju! Tu je i adrenalinski park s trampolinom, bungee jumpingom i ninja poligonom pa malim avanturistima zasigurno neće biti dosadno.

Navečer, kada brojne lampice glavnog sponzora HEP-a stvore pravi čarobni ugođaj u prirodi, baka Fulvia će svojim pričama za laku noć sve pospance uvesti u svijet mašte.

Roditelji, bake i djedovi i ostali u pratnji djece također će moći uživati  – njihova chill zona čeka ih  na najvećoj livadi s bogatom ugostiteljskom ponudom u čak 10 kućica. Cijeđeni i zdravi sokići, voće, kokice, palačinke, fritule, sladoledi, šećerna vuna, hamburgeri, tortilje, chicken nuggets, domaće kobase… Ma, na ZGodionici jednostavno ne možete ostati gladni!

Ulaz na ZGodionicu i sve radionice za djecu se ne naplaćuje. Naplaćuju se zipline, jahanje, oslikavanje lica te adrenalinski park.  Na svakom koraku osigurana su dezinfekcijska sredstva, a posjetitelji se mole da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Detaljan program je dostupan na službenoj Facebook stranici ZGodionice i u parku Ribnjak.

Foto: Matej Raškaj

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.