Edukacija i savjeti Istaknute teme

Grade se škole, vrtići, sportske dvorane ali i nove učionice za učenike s teškoćama u razvoju

Grade se škole u naseljima Resnik, Vidovec, Ivanja Reka i Središće

Dok su vrtićanci i školarci na ljetnom odmoru, obnavljaju se i grade vrtići, škole i sportske dvorane kako bi ih na jesen dočekale u novom ruhu. I dok će neka naselja po prvi put dobiti vrtiće i škole kako se djeca više ne bi morala daleko svakodnevno voziti, mnoga djeca napokon će i u školu u jednu smjenu ili će se moći igrati u sportskoj dvorani.

Trenutno su u izgradnji vrtići: Vrbani II s 12 odgojnih skupina, Dječji vrtić Čučerje (izgradnja područnog objekta s tri odgojne skupine), izgradnja Dječjeg vrtića s dvije odgojne skupine i područnog objekta Osnovne škole s četiri razredna odjeljenja u Resniku, područna škola Vidovec (8 razrednih odjeljenja sa sportskom dvoranom), Osnovna škola Ivanja Reka (24 razredna odjeljenja i trodjelna sportska dvorana) te Osnovna škola Središće (16 razrednih odjeljenja sa sportskom dvoranom).

U osnovnim školama Tin Ujević i  Granešina u tijeku je izgradnja sportske dvorane.

U KBC Rebro vrši se uređenje i prenamjena prostora za potrebe područnog objekta Dječjeg vrtića Bukovac koji će obuhvatiti 10 odgojnih skupina.

U Dječjem vrtiću Hrvatski Leskovac mijenjaju se podne obloge u hodnicima i kod garderoba u prizemlju, a u područnom objektu Dječjeg vrtića Cvrčak obavlja se sanacija krova, pročelja i uređuje se unutarnje prostorije.

U Odri se preuređuje stara škola za potrebe Dječjeg vrtića Botinec, a u Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić i u Dječjem vrtiću Radost uređuju se podovi.

U Dječjem vrtiću Medveščak vrši se sanacija pukotina, a u Dječjem vrtiću Trnoružica uređuje sanitarni čvor. U Dječjem vrtiću Mali Princ preuređuje se prostor kako bi se povećao broj korisnika za jednu odgojnu skupinu.

Što se tiče osnovnih škola, trenutno su u fazi radovi plinofikacije i uređenje objekta u Osnovnoj školi Pantovčak, izgradnja nove dvorane i sanacija krova, stolarije i fasade u Osnovnoj školi Jabukovac, zamjena stolarija u Osnovnoj školi Većeslava Holjevca, sanacija vanjske stolarije i pročelja u Osnovnoj školi Augusta Šenoe, uređenje sportske dvorane u Osnovnoj školi S.S.Kranjčevića, zamjena dotrajale kotlovnice u Osnovnoj školi Miroslava Krleže i Osnovnoj školi Medvedgrad.

Uređivat će se i vanjsko sportsko igrališta Osnovne škole Ive Andrića, sanacija kuhinje u Osnovnoj školi Ivana Granđe te preuređenje prostora za novu učionicu u Osnovnoj školi Ivana Granđe (Adamovec) kao i u Osnovnoj školi Čučerje (Dankovec), sanacija puknuća zgrade i temeljne kanalizacije u Osnovnoj školi Petra Preradovića, uređenje prostora za novu učionicu za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Sesvete, Sesvetska Sela i Mladost. U Osnovnoj školi Stenjevac vrši se sanacija krova, stolarije, fasade i energetska obnova.

Trenutno se obavljaju radovi i na energetskoj obnovi na područnom objektu Dječjeg vrtića Vrbik te na Osnovnoj školi Mladost i na Osnovnoj školi Grigor Vitez.

foto: Grad Zagreb

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.