Novosti i događanja

Fontane u ljubičastoj boji u znak podrške Palčićima

Grad Zagreb pomaže Klubu roditelja Palčić, a u cijeloj Hrvatskoj godišnje se rodi oko 2.500 djece prije 37. tjedna trudnoće


U znak potpore Palčićima širom svijeta, a u povodu Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, danas popodne je vodeni zastor fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice obojen u ljubičasto, a gradonačelnik Milan Bandić je, zajedno s roditeljima i djecom, u zrak pustio i ljubičaste balone.

Gradonačelnik je naglasio da se u Hrvatskoj godišnje rodi oko 2.500 djece prije 37. tjedna trudnoće, a da zahvaljujući potpori koju roditeljima pruža Klub roditelja nedonošćadi Palčić, djeca koja se ranije rode imaju kvalitetniji život. Grad ima dobru suradnju s Klubom i podupire njihov rad kako bi djeca imala što bolju skrb pomoću koje mogu prevladati teškoće zbog ranijeg rođenja.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju za naše male heroje se obilježava diljem svijeta, a u Hrvatskoj ga ove godine obilježavamo u 27 gradova, rekla je predsjednica Kluba Željka Vučko te najavila novi Projekt za osnivanje Referentnog centra.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.