Novosti i događanja

Filmski projekt za srednjoškolce – besplatna radionica filmske režije i pripovijedanja

Besplatno klupsko filmsko druženje namijenjeno za sve mlade filmoljupce i filmoljupke od 12 do 18 godina spremne za gledanje i proučavanje filmova – sve naopačke! Stariji od 16 godina za ulaz trebaju imati Covid potvrde. Druženje će se održavati 5.veljače od 11 do 14 sati.

Filmsko druženje namijenjeno za sve mlade filmoljupce i filmoljupke od 12 do 18 godina

“Ako ćemo se baviti onim što nije priča, što je onda sa samom pričom? Film koji ćemo gledati, Sklonište, ima i priču, i to takvu da će sigurno podijeliti mišljenja i simpatije publike: dvanaestogodišnji Rado, sin vaterpolskog trenera Stojčeva, nadobudni je i novopečeni panker. Gospodin Stojčev misli da je bio dobar otac i ne razumije zašto njegov sin želi pobjeći od kuće s nekim propalicama. Propalice nisu propalice, pankeri nisu pankeri, policija možda nije policija, a roditelji možda nisu baš roditelji”.

-No, ova provokativna komedija iz 2010. godine sa svojim promišljenim kadriranjem omogućit će nam da u filmskim razmišljanjima krenemo dalje od priče i pričamo o režiji sa velikim R – najavili su organizatori.

Voditelj novog naopačke druženja je dramaturg i redatelj Veno Mušinović.

Filmski klub se odvija u sklopu EU projekta CinEd 2.0 i dio je radioničke djelatnosti FROOOM! – filmske škole za djecu i mlade. Partneri projekta: Hrvatski filmski savez i kino Tuškanac.

Foto: FROOOM! interdisciplinarna filmska radionica za djecu i mlade

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.