Novosti i događanja

Edukativna konferencija – usvojite moderne metode roditeljstva i saznajte kada i kako djeci postaviti granice

Moderne metode roditeljstva sve su traženije, a jedna od njih je i kako poticati odgoj sposobnog djeteta

Edukativna konferencija Mliječni zub, čija je misija sažeta u sloganu Odgajati znanjem i srcem, ovog proljeća ulazi u svoje treće izdanje.

Nakon dviju iznimno uspješnih i posjećenih konferencija održanih prošle godine, na kojima su izlagane moderne metode roditeljstva, a koje su pokazale kako roditeljstvo i odgoj djece u prvim godinama života postaje sve važnija društvena tema, treći Mliječni zub održat će se 8. i 9. ožujka 2019. u Zagrebu, a ovdje možete rezervirati svoju ulaznicu.

Glavna tema nove konferencije bit će kako poticati odgoj sposobnog, cjelovitog i kompetentnog djeteta u današnjem vremenu, kako u obitelji, tako i u vrtićima.

-Dijete je osobnost već od rođenja i treba ga ozbiljno shvaćati i poštovati, a djetinjstvo nije samo pripremna faza za budući život, već je životno razdoblje koje ima svoje vrijednosti i svoju kulturu. Upravo uspješnost djeteta u obavljanju određenih aktivnosti određuje splet više različitih kompetencija kojima ćemo posvetiti ovu konferenciju – najavili su organizatori.

Proljetni Mliječni zub ugostit će neke od vodećih europskih stručnjaka i autora iz područja odgoja djece rane i predškolske dobi. Hrvatskoj publici već dobro poznati norveški pedagog, pisac i motivacijski govornik Godi Keller održat će predavanje o životnim kompetencijama (često različitim od onih koje se traže u obrazovnim institucijama!) i radionicu za roditelje o postavljanju granica.

Britanska profesorica pedagogije dr. Verity Campbell-Barr govorit će o pojmu usmjerenosti na dijete kako bi se postigao cilj dubljeg razumijevanja kompetencija te će predstaviti istraživački projekt šest europskih zemalja, uključujući i hrvatske vrtiće.

Švedska je jedna od vodećih svjetskih zemalja u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, gdje su aktivnosti djece u prirodi okosnica vrtićkog programa.

O tome kako organizirati aktivnosti djece na otvorenom i iskoristiti sve prednosti prirodnog okruženja za dječji razvoj, govorit će dr. Laila Gustavsson, sa švedskog Sveučilišta Kristianstad. Osim njih, sudionici će kroz šest praktičnih i interaktivnih radionica steći primjenjiva znanja i vještine za svakodnevni rad s djecom.

Mliječni zub također je ‘kids-friendly’ događanje, što znači da će u subotu 9. ožujka biti organizirano cjelodnevno čuvanje i radionice za djecu.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.