Novosti i događanja Učenje i rekreacija

Na državnom natjecanju iz abakus mentalne aritemtike polaznici Brainobrain programa rješavali 40 zadataka u 3 minute!

abakus mentalne aritemtike

Uz pomoć abakus mentalne aritmetike zadaci su savladani u vrlo kratkom vremenu


Brainobrainfest 2016 – državno  natjecanje iz abakus mentalne aritmetike održano je u nedjelju 10. travnja u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu.

Na natjecanju  je prisustvovalo 190 natjecatelja čija je pismena provjera uključivala 40 zadataka zbrajanja i oduzimanja za polaznike nižih stupnjeva te 60 zadataka množenja i djeljenja za polaznike viših stupnjeva, a povjera je trajala svega 3 minute!

Natjecatelji sa završenim 1. i 2 stupnjem Brainobrain programa su zadatke rješavali na sorobanu (japanska inačica abakusa), a djeca koja su završila od 3. stupanja programa pa na više, zadatke su rješavala mentalnom aritmetikom.

Polaznici Brainobrain programa su po završetku natjecateljskog dijela na svečanoj pozornici svojim demo nastupima predstavili tehnike abacus mentalne aritmetike i multitaskinga (obavljanje više mentalnih radnji istovremeno). Cjelodnevno druženje popraćeno je i zabavnim dijelom: hola hoop radionicom i mađioničarskom predstavom te je okončano dodjelom nagrada natjecateljima.

12973201_913631682088392_2625858871518186030_o

 

Zahvaljujući organizatoru Brainobrain Europa d.o.o., sponzoru Montana d.o.o. i donatorima Kala d.o.o. i Čoko Stark d.o.o. – Bananice i Konzum d.o.o. na zadovoljstvo svih natjecatelja završen je još jedan Brainobrainfest  koji će idućih godina polučiti još i veći interes.

Organizator natjecanja, Brainobrain Europa inače je master franšiza Brainobrain Kids akademije osnovane 2003. godine u Chennaiju, Indija, od strane međunarodnih stručnjaka u obrazovanju i osposobljavanju djece. Brainobrain danas ima više od 950 uspješnih franšiznih centara u 24 zemlje svijeta.

natjecanje

Program je podijeljen na 10 razina te se na njega mogu upisati djeca od 4 do 14 godina, s ciljem potpunog. Tehnike koje se koriste u programu pomažu djeci izoštriti sposobnosti poput koncentracije, pamćenja, slušanja, vizualizacije i kreativnosti što samim time omogućuje brzo i učinkovito učenje.

Požurite, upisi su u tijeku!

Više informacija o upisu na ovaj program možete naći na: http://www.brainobraineurope.com/

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.