Novosti i događanja

Donosimo vam puno razloga da s klincima posjetite varaždinski Špancirfest

špancirfest

Ovogodišnji Špancirfest brojnim događanjima najviše će razveseliti najmlađe


Jubilarno, 20. izdanje Špancirfesta, najvećeg i najpozitivnijeg festivala u Hrvatskoj čeka nas za nešto više od tjedan dana. Festival koji se osim po dobrim emocijama pamti i po raznovrsnom dječjem programu ni ove godine neće razočarati najmlađe posjetitelje.

Ne vjerujete? Provjerite sami: https://spancirfest.com/program/

Ovogodišnji Špancirfest trajat će od 17. do 26. kolovoza 2018., a dječji program bit će bogatiji nego ikad. No, niti odrasli neće ostati kratkih rukava.

Za male analogce

Tijekom svih deset dana festivala u Parku kreative uprljajte ruke glinom, oživite nekoliko smotuljaka slame i divite se remek djelima vaših klinaca i klinceza! Ako ih to ne zadovolji, sigurni smo da će im prilika da izrade vlastite lutke u vlastitom kazalištu biti i više nego prihvatljiva opcija.

Predlažemo nježne pripreme djece svih uzrasta za mirne snove. Odvedite ih na neku od radionica u perivoju oko Starog grada gdje se smjestio Vindiland i dopustite im da se rasplešu ili jednostavno dobro razgibaju. Pokažite im kako svijet izgleda naopačke pa neka pođu na radionicu vješanja po svili. Naposljetku, neka zasviraju udaraljkama… ili vlastitim tijelom kroz radionicu beatboxanja.

Zašto bi se samo djeca zabavljala? Odvedite i sebe na neko lijepo putovanje… u djetinjstvo! Igramo gumi-gumi i strašno je napeto. Sjećate se Školice?

Za male digitalce

Ako vašu obitelj krase i oni koji su uplovili u pubertetske vode, povedite ih u malo kino na odabrane filmove s Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Filmske revije mladeži i s Four River Film Festivala.

A sad ono najatraktivnije. Ove godine svi oni mogu postati i organizacijski dio Špancirfesta te sami stvoriti kampanju za digitalne platforme: Instagram, Facebook, Twitter i Snapchat. Sudionici  će sami izrađivati dizajn materijala koji će se koristiti za online sadržaje kao što su to 3D posteri, obrađene fotografije, GIFovi, scenografije i slično.

foto: Špancirfest

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.