Novosti i događanja

Dođite u Dugave i podržite akciju ‘Bukom motora protiv tišine ALS-a’

Akciji ‘Bukom motora protiv tišine ALS-a’ prisustvovati će oko 200 bikera


Tradicionalna međunarodna akcija ‘Bukom motora protiv tišine ALS-a’ će se održati 9.9. s početkom u 11,30 h, Ulica Svetog Mateja 93 u Dugavama. Akciji će prisustvovati oko 200 bikera iz cijele Hrvatske, zemalja regije i EU, a očekuje se sudjelovanje i oldtimera.  U akciji će sudjelovati i sva vozila ZET-a i taxi službi koja će točno u podne zatrubiti u znak podrške neverbalnim pacijentima na lokacijama gdje će se nalaziti u tom trenutku.

Podsjećamo, udruga Neuron okuplja oboljele od ALS-a i drugih rijetkih bolesti. U svom članstvu imamo najteže oboljele osobe iz cijele Hrvatske – uslijed dijagnoza koje im ‘oduzimaju’ njihova tijela (atrofija mišića uvjetovana distrofijom, cerebralnom paralizom i cijelim spektrom rijetkih oboljenja) nažalost gube i mogućnost komunikacije.

Oboljeli su ‘zaključani’ u svojim tijelima bez mogućnosti komunikacije, a intelekt im je u potpunosti sačuvan. Oni ne mogu izraziti svoje osjećaje, potrebe, smetnje, bol…

– Pozivaju vas svojim nijemim pogledom : DOĐITE! Podržite nas! Zapjevajte – mi to ne možemo! Zaplešite – mi bi tako rado zaplesali! Stvorite buku! Razbijte našu tišinu! Progovorite za nas!  Vaša podrška mnogo im znači… ali ne mogu vam čak ni šapatom reći ‘HVALA prijatelji!’ – kazali su iz Udruge.

 

 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.