Novosti i događanja

Do 28. veljače u vrtiće treba dostaviti dokumentaciju kako bi cijena ostala ista

Tko ne dostavi dokumentaciju plaćat će najvišu mjesečnu cijenu od 600 kn

Do 28. veljače roditelji vrtićanaca imaju rok dostaviti potrebnu dokumentaciju o prihodima kako bi im cijena i dalje ostala ista, odnosno, kako bi ostvarili pravo na olakšicu. Najviša cijena za one s visokim primanjima ali i one koji ne predaju potrebnu dokumentaciju do 28. veljače je 600 kuna mjesečno za desetosatni program, odnosno 390 za poludnevni program.

Najvišu cijenu platit će dakle svi s primanjima višima od 4500 kuna po članu obitelji, oni s primanjima od 3500 do 4500 po članu obitelji plaćat će 450kuna (292 za poludnevni program) dok će oni s primanjima od 2500 do 3500 kuna plaćati mjesečno 300 kuna ( 195 kuna za poludnevni program).

Obitelji koje po članu imaju do 2500 kuna, vrtićko mjesto plaćat će mjesečno 150 kuna (97 kuna za poludnevni program).

Zahtjev za ostvarivanje prava na olakšicu s Izjavom o članovima zajedničkog kućanstva za 2018. godinu i Izjavom o prihodima zajedničkog kućanstva za 2018. godinu (na obrascima koji se mogu preuzeti ovdje dostavljaju se u tajništvo vrtića do 28. veljače 2019.

Dokazi o ispunjavanju uvjeta za ostvarivanje prava na olakšice dostavljaju se pak do 22. ožujka 2019. godine.

Dokazi o ispunjavanju uvjeta za ostvarivanje prava na olakšice:

Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u prethodnoj godini umanjenom za iznos poreza i prireza, iznos plaćen za rate stambenog kredita za nekretninu kojom se rješava stambeno pitanje obitelji i iznos plaćen za slobodno ugovorenu najamninu za potrebe stanovanja obitelji u stambenom prostoru – pisana suglasnost roditelja/skrbnika da gradska predškolska ustanova može putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podatke Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove zajedničkog kućanstva u prethodnoj godinu.

Dokazi o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu: – rješenje centra za socijalnu skrb o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu i zadnja isplatnica

foto: Constantine Levoshko

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.