Istaknute teme Za roditelje

Djevojčicu izbacili iz škole jer je prijateljici rekla da je zaljubljena u nju

Izbacili su je iz škole zbog izjave koju ni ona sama ne razumije – tvrdi majka djevojčice

Osmogodišnja Chloe iz Oklahome u suzama je napustila školu iz koje je izbačena jer je prijateljici iz razreda priznala da je zaljubljena u nju. No, Chloe pohađa katoličku osnovnu školu u gradu Owasso, a ravnateljica te škole istaknula je da u Bibliji piše da se žena može udati samo za muškarca, nikako za drugu ženu.

Delanie Shelton, Chloeinu mamu pozvali su u školu obavijestivši je da se dogodio “incident na igralištu”. Tek kada je došla u školu, ravnatelj i zamjenik ravnatelja rekli su joj da su je zvali jer je njezina kći izjavila ljubav drugoj djevojčici.

-Rekla sam im da ne vidim nikakav problem, ali to nije bilo ono što su željeli čuti. Rekli su m ida će me netko iz škole kontaktirati povratno – objasnila je Shelton koja se s kćeri zaputila kući.

Chloe nije smjela u školu ni idući dan, dok je njezin petogodišnji brat bio dobrodošao.

Chloe je pak cijelu situaciju podnijela dosta emotivno i plakala je pitajući da li ju Bog još uvijek voli, iako se njo jsviđa druga djevojčica.

Iz škole su ih pak uskoro kontaktirali s obavijesti da se njihov odnos “raskida”. Na majčino inzistiranje da dobije odgovor zašto je to tako, rekli su joj da se njihova obiteljska uvjerenja ne slažu s onim školskim. Uz Chloe, iz škole je isključen i njihov sin.

Majka je stvar odlučila iznijeti javno jer smatra kako nije uredu da njezina djeca budu izbačena iz jedine sredine koju poznaju posljednje 4 godine, otjerana od svojih prijatelja i učitelja, a sve zbog izjave njezine kćeri za koju vjeruje da ni sama ne razumije u potpunosti.

– Mislim da nije u redu da djeca moraju propitivati voli li ih Bog i dalje, zbog njihove ljubavi prema “krivoj osobi”. Škola bi trebala podučavati božjoj ljubavi, a ne osuđivati. Također, trebali bi učiti djecu da nauče hrabro iznijeti svoje mišljenje, pa čak i ako nekad ostanu usamljena s tim mišljenjem i bez podrške drugih – istaknula je Shelton.

Ona i njezina kći primile su podršku od mnoštva ljudi, poznatih, ali i potpunih neznanaca.

-Mojoj kćeri to je uvelike olakšalo situaciju, osjeća s evoljeno i podrška tolikog broja ljudi jako joj puno znači . objasnila je Chloeina majka.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.