Zabava i zanimljivosti

Dječje pjesmice na engleskom koje klinci najradije pjevaju

dječje pjesmice

Dječje pjesmice zaraznih su melodija i lako ulaze u uho


Vjerojatno na pamet znate već zavidno velik broj dječjih pjesmica, kako domaćih, tako i stranih. Dok pjesmice iz domaće radinosti često nisu popraćene odgovarajućim spotovima i animacijama, prilagođenima maloj djeci, na stranom tržištu izbor je i više nego velik. Nursery rhymes, Mother goose club, ChuChu TV…samo su neki od izvora popularnih i rado slušanih melodija.
Osim što vaše dijete uči strani jezik na jednostavan i lak način, ove pjesmice ga mogu zaokupiti i na neko dulje vrijeme da vi stignete nešto obaviti. Bez obzira volite li takvu ‘vrstu muzike’ ili vam probija uši – trebate ‘održati’ neke standarde.
Također, možete ih dodati na svoju playlistu, pa će svaka vožnja djeteta u autu proći lakše uz ‘najomiljenije hitove’.

Five little ducks
Pjesma nije toliko razvikana kao neke, pa će djeci možda biti čak i iznenađenje. Usto, svi vole vidjeti male žute pačiće koji u pjesmici odlutaju od mame patke. Pjesma ima puno ponavljanja, pa dijete lakše zapamti riječi, može se naučiti brojati na engleskom do pet, a kako bi se izvela koreografija, zahtjeva se puno micanja prstića, čime se razvija fina motorika.

Bingo
Teško je nadmašiti farmera s vjernim psom Bingom koji u pjesmici gubi slovo po slovo od svog imena, pri čemu se još i plješće. Djeca je obožavaju, laju na mjestima gdje su u Bingovom imenu upitnici i uče slova engleske abecede.

Twinkle Twinkle little star
Savršeno melodična pjesmica koja je na top listi dječjih uspavanki već dugi niz godina. Idealna za slušanje navečer prije odlaska u krevet ili kad je dijete već u krevetu. Pjesmica ima vrlo jednostavne note za odsvirati, pa ju i ‘nemuzikalna’ mama može svom djetetu prezentirati na ksilofonu.

Hey Diddle, Diddle
Djeci zanimljiva zbog neobičnih i lako pamtljivih te pomalo šašavih riječi riječi koje se često ponavljaju. Također možda nije čest izbor roditelja, pa možete svoje dijete razveseliti s nečim novim na repertoaru. Vrlo zarazna melodija.

Hokey Pokey
Naš apsolutni favorit! Toliko plesnih pokreta nismo napravili u cijelom životu. Vesela i poletna melodija koja zahtjeva jednostavnu, no zaraznu koreografiju koju bi uskoro mogli izvoditi svi ukućani

If you’re happy
Još jedan klasik, čiju inačicu srećom i mi imamo u vrlo popularnoj ‘Kad si sretan’ verziji. Mala djeca često ne povežu da se radi o istoj pjesmici u dvije različite varijante, pa im je zanimljiva na oba jezika. Osim što je pjesma super pozitivna, zahtjeva i puno akcije i gibanja što će dijete zabaviti i potaknuti da sluša i sudjeluje, a pritom i uči.

Old McDonald had a farm
Ova pjesmica popularna je već dugi niz godina, uči djecu o životinjama na farmi te načinu na koji se te životinje glasaju. Usto, ima ‘catchy’ dio s onim poznati ‘iaia-o’, što svi rado pjevaju. Ima l idanas nekoga tko ne zna ovu pjesmu?

London bridge is falling down
Ovo je omiljena pjesmica na engleskim grupama za predškolce. Prava ‘engleska’ pjesma o londonskom mostu koji se srušio pa ga sada treba izgraditi čvršćeg i snažnijeg. Dosta ponavljanja pa je pogodna za brzo i lako učenje, iako ima i nekih kompliciranijih riječi koje mlađe dijete neće tako lako ‘uhvatiti’.

Johnny Johnny Yes Papa
Simpatična pjesmica o dječaku Johnnyju koji je po skrivećki jeo šećer. Osim što su riječi vrlo jednostavne i nema ih baš previše za ‘pohvatati’, djeca mogu naučiti i ponešto o laganju – odnosno da lako mogu biti otkriveni u svojim malim prijevarama.

Wheels on the bus
Još jedna melodija koja brzo i lako ulazi u uho, ali i jedna od najpopulanijih i najprepoznatljivijih dječjih pjesmica. Djeca rado uključe i koreografiju, pa njihovi mali prstići postaju brisači na prozorima ili vrata koja se otvaraju ili zatvaraju. Da ne kažemo kako se nauče svi dijelovi autobusa!

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.