Istaknute teme Učenje i rekreacija

Djeci za blagdane poklonite knjigu

poklonite knjigu

Poklonite knjigu za božićne blagdane i potaknite djecu na čitanje


Blagdansko vrijeme uvijek nam se brzinom munje približi i ne zaobiđe nas panika o kupovini darova za najmilije. Božić se ne bi trebao temeljiti na darovima, svakako, no to je jedan od načina da bližnjima pokažemo da nam je stalo.

Stoga smo sastavili popis poklona za djecu, a riječ je o knjigama. Knjige su vrijedni, poučni i dugovječni dar koji djeci otvara nove perspektive.

 

  • Sve je u redu- Sanja Pilić

Iako kao odrasli dosta često znamo umanjivati važnost problema onih mlađih, iznimno je bitno da shvatimo kako se svatko u skladu sa svojim godinama bori s nekim problemom. Potrebno je djetetu dati do znanja da je sve u redu i upravo zato je Sanja Pilić izvrsno izabrala naslov svoje nove knjige. Sve je u redu najnovija je knjiga za djecu, a ima 49 veselih i edukativnih priča o svakodnevnici i problemima koji muče djecu.

Priče su to  o djeci koji tek stasaju i upoznaju život te  se moraju suočiti i s nekima njima traumatičnim događajima a ne samo veselim dogodovštinama.

poklonite knjigu

 

  • Agencija za roditelje – David Baddiel

„HOĆU BOLJE RODITELJE!“, rekao je Barry treći put za redom.

A zatim se, nenadano, cijela soba počela tresti…

I uskoro se Barry nađe na mjestu koje se zove Agencija za roditelje. Tako je, postoji svijet u kojem roditelji ne dobivaju djecu tek tako. Bilo bi to suviše nasumično za nešto toliko golemo i važno. Umjesto toga, djeci je dopušteno birati roditelje.

Za Barryja Bennetta taj svijet predstavlja ostvarenje snova. No ipak, nije sve jednostavno kao što se isprva čini…možda taj svijet i nije toliko privlačan kao što djeca misle…

Briljantno duhovit roman koji se ne ispušta iz ruku. Agencija za roditelje epska je pustolovina o ostvarenju želja namijenjena svakom djetetu – i djetetu u svakome.

poklonite knjigu

 

  • Maša i Božić – Sanja Pilić

Božić je najljepši praznik u godini. No, vrlo često zaboravljamo na prave vrijednosti Božića. A kako djeca redovito bivaju najiskrenija, i djevojčica Maša iz popularne knjige Sanje Pilić, podsjetit će nas na ono što Božić uistinu jest. Maša ne pristaje na to da će neki ljudi Božić provesti sami i tužni, pa uz pomoć prijateljice Tajane organizira proslavu za cijelo susjedstvo da bi svima približila ljepote ovog blagdana. Tako mala, a tako mudra, Maša nas uči da je cijelo čovječanstvo jedna velika obitelj.

Prigodno, upravo se u kazalištu Trešnja izvodi i predstava Maša i Božić!

poklonit eknjigu

 

  • Orašar – E.T.A. Hoffmann, ilustrator Patricio Alejandro Aguero Marino

Teško je zamisliti Božić bez priče o Orašaru, jer se radnja odvija na Badnju noć. Pred blagdane uvijek su veliki interesi za istoimeni balet u kazalištima, trgovine su redovito uređene figuricama iz Orašara, a kako biste posudili barem malo radosnog osjećaja iz tog čudesnog svijeta i u svoj dom – potrudio se ilustrator Patricio Alejandro Aguero Marino! Božićni san male Klare oživio je u raskošnim i zadivljujućim ilustracijama koje će trajati dugo nakon što se završi baletna predstava.

Priča prikladna za najmlađe donosi i niz poruka koje će dijete na jednostavniji način usvojiti, a podsjetit će i starije na iskonske vrijednosti.

poklonite knjigu

 

  • Čudesna priroda – Derek Harvey

Za sve ljubitelje životinja imamo pravu knjigu! Istovremeno zabavna, poučna i šokantna, ova knjiga će natjerati i vas da zajedno s djetetom istražujete što sve hoda po našoj raznolikoj planeti.

Čudesna priroda stavlja pod povećalo 100 najzagonetnijih životinja na Zemlji da bi približila NAJBRŽE, NAJSNAŽNIJE, NAJSMRTONOSNIJE, NAJŽILAVIJE, NAJLJIGAVIJE, NAJSMRDLJIVIJE i NAJGLASNIJE životinje koje postoje. Uz zadivljujuće prikaze te nevjerojatne činjenice i statističke podatke o svakoj životinji, Čudesna priroda otkriva superzvijezde iz prirode na način na koji ih nikad prije niste vidjeli.

poklonite knjigu

foto: Mozaik knjiga

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.