Novosti i događanja

Djeca učila prometna pravila, a iz policije poručili: sigurnost djece odgovornost je odraslih

Kako bi povećali sigurnost djece na gradskim ulicama svi moraju poštovati prometne propise


Zagrebački prvašići okupili su se danas ispred Hrvatskog narodnog kazališta kako bi sudjelovali u preventivnoj akcije Poštujte naše znakove  koju je organizirao MUP u suradnji s Gradom Zagrebom, HNK-om u Zagrebu, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Kazalištem Tvornica lutaka, Hrvatskim društvom skladatelja, Hrvatskim autoklubom i dr.

Akciji se u ime Grada Zagreba pridružila zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, koja je zajedno s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem sudjelovala u podjeli preventivnih materijala i prigodnih poklona djeci.

Tom se akcijom tradicionalno pozivaju svi sudionici u prometu da prilagode brzinu vožnje i poštuju prometne znakove jer je, kako je naglašeno, sigurnost djece zajednički cilj svih nas, ali odgovornost odraslih.

U sklopu programa, kojeg su osmislili članovi Drame i Baleta HNK-a, glumci Kazališta Tvornica Lutaka, Dječji pjevački zbor OŠ Izidora Kršnjavoga, Croatia Film i Zagrebačke mažoretkinje, djeca su mogla učiti i prometne znakove kroz igru, isprobati šarene prometne poligone, sudjelovati u interaktivno-edukativnim prometnim radionicama, likovnoj igraonici, te se voziti mobilnim poligonom.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.