Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Devetogodišnjakinji dopustila da probuši nos, a pratiteljima odgovorila: Nije da se trajno unakazila!

probuši nos

Dozvolila kćeri da probuši nos te napala kritičare da to nije ništa što nema svaki prosječan Amerikanac u dobi od 16 do 95 godina

Da je TikTok uspješniji kada se posla prihvate mama i kći svjedoči profile mame Meagan Black i kćeri Belle koje imaju zavidan broj od preko 45,000 sljedbenika. Neki njihovi postovi imaju i preko 2 milijuna pregleda što im je itekako donijelo i podiglo popularnost.

No, TikTok zajednica voli stvari držati pod povećalom te su tako Meaganini sljedbenici na jednom videu u djeliću sekunde uočili piercing u Bellinu, ni manje ni više nego – nosu. To pak, nisu dobro prihvatili.

Kod nas su objavljeni brojni tekstovi koji uvijek podignu prašinu a tiču se bušenja djetetovih ušiju. S tom temom nikako na zelenu granu. Dok neki roditelji djetetu uši probuše već s nekoliko mjeseci i tvrde da nema nikakvih problema, drugi ih oštro kritiziraju. Nazivaju obto “zastarjelim običajem”, “neodgovornim ponašanjem”, spominju se infekcije i bolesti.

No, u Hrvatskoj teško da će se naći devetogodišnjak s probušenim nosom i da će se o tome voditi polemike odnosno internetski rat. I koliko god mislili da je Amerika liberalnija p otom pitanju, sljedbenici su se žestoko obrušili na Meagan što je tako nešto dopustila djetetu trećem razredu osnovne škole.

-Ima li ona devet ili 19 godina, što je ovo? Zašto bi netko dozvolio maloj djevojčici da probuši nos? – užasnuto se zapitao jedan pratitelj.

– Je li normalno da djeca imaju piercing? Kada sam ja imala devet godina i željela nešto slično, savila sam naušnicu i “namjestila” je na nos. Nisu i drugi tako – složila se i druga pratiteljica.

Nije trebalo dugo da se oglasi i napadnuta mama u pokušaju da obrani svoje stavove.

-Ona ima 9 godina!! I želi piercing u nosu. Ne vidim u čemu je problem nije da sam joj dopustila da probuši jezik ili obrvu ili da si je istetovirala pola lica – pokušala je objasniti u popratnom videu, dodajući kako se radi o običnom kolutiću kojeg ima svaki prosječni Amerikanac ili Amerikanka u dobi od 16 do 95 godina.

To je dodatno uznemirilo pratitelje koji su istaknuli činjenica da Bella nema 16 nego 9 godina. A mnogi smatraj uda je to pre pre malo za bušenje nosa.

U svom idućem videu, svira mini violinu, a video nosi naziv “Loša si mama jer si dopustila devetogodišnjakinji da probuši nos”.

Začudo, prevrtljiva TikTok zajednica ovog puta imala je drugačije mišljenje.

-Da, to negativno komentiraju oni ljubomorni kojima roditelji nisu ništa dozvoljavali – napisala je jedna pratiteljica.

-To je samo piercing, i njezin izbor hoće li dati djetetu da probuši nos, ničiji drugi. Nije da si je mala istetovirala cijelu ruku – glasi drugi komentar.

Što god mi mislili o piercingu, na kraju to i nije bitno, ako dijete želi, a roditelj s tim nema problema. Meagan je napisala kako su išli u licencirani piercing studio i jedino što su tražili bio je pristanak roditelja. nitko nije pravio problem oko Belline dobi.

-Uostalom, komentirala je napadnuta TikTokerica čiji je posljednji video opet prebrojao više od milijun pregleda, Bella može izvaditi piercing kada god želi ako se u jednom trenutku predomisli.

Mnogi se pak roditelji ipak ne mogu složiti s time te se postavlja pitanje treba li djeci dopustiti da isprobaju što god, ako to oni baš žele, ako posljedice nisu trajne? Ili treba postaviti neka ograničenja tek tolik oda djeca znaj uda granice postoje?

S druge strane, jesmo li prezatucana sredina koja olako osuđuje zato što mi smatramo da je netko premali, nespreman itd?

foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.