Čitaonica

David Baddiel opet oduševljava romanom “Glavni klinac”

glavni klinac

Glavni klinac novo je djelo Davida Baddiela kojim pokušava osvojiti najmlađu publiku

Jeste li se već upoznali s likom i djelom ovog iznimno duhovitog pisca za djecu i mlade? Ako niste, još uvijek stignete. Niste zakasnili!

David je Baddiel još jednom pronašao najbolji način kako osvojiti one najmlađe. Za knjigu „Glavni klinac očekivanja su postavljena visoko, jer je autor sa svojim ranijim naslovima postao jedan od najpopularnijih dječjih autora. „Glavni klinac“ potvrđuje autorovu briljantnost i originalan novi glas u književnosti za djecu. Peti naslov objavljen na hrvatskom jeziku, u prijevodu Ozrena Doležala, a donosi urnebesno zabavnu priču o zamjeni tijela. 

Radnja ovog romana odvija se u osnovnoj školi Bracket Wood. Tamo se sprema posjet školske inspekcije. No, postoji jedan veliki problem: Ryan Ward. On je princ od psina, napast za nastavnike i najzločestiji klinac u školi. Ali kada Ryan napokon ode predaleko, ravnatelj jednostavno napusti školu. Na njegovo mjesto stigne novi ravnatelj, gospodin Carter.

Toliko je strog da su čak i nastavnici u strahu od njega. Stoga, zamislite samo njegovo iznenađenje kad zamijene tijela. Sada je Ryan glavni u školi. Što je fantastično sve dok ne prestane biti. Uskoro škola Bracket Wood posve iskoči iz tračnica – a samo je najgori učenik može vratiti na pravi put.

foto: Mozaik knjiga

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.