Novosti i događanja

Darujte Školskom muzeju stare slikovnice i dječje knjige

Slikovnice i dječje knjige možete predati do kraja listopada, a prvih 50 darovatelja dobit će čokoladu

Hrvatski školski muzej na počeku nove školske godine nastavlja s akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ pa poziva posjetitelje da se prisjete svih onih divnih slikovnica i dječjih knjiga koje su u djetinjstvu čitali.

-Sjetite se zabavnih likova i napetih situacija, nestašnih i raščupanih karaktera, pokojeg psića i konjića, dobrog ježa i strašnog vuka.  Neka vaše blago ne bude zaboravljeno. Pozivamo vas da SLIKOVNICE I DJEČJE KNJIGE darujete Školskom muzeju, a mi ćemo ih pohraniti kao vrijedno kulturno blago – pozvali su iz muzeja.

Akcija prikupljanja traje do kraja listopada, a prvih 50 darovatelja dobit će Dorina čokoladu!

Hrvatski školski muzej akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ potiče vjerne i nove posjetitelje na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Prikupljena građa obradit će se i pohraniti u muzeju, a dio će biti izložen na izložbi „Stoljeće djeteta u Hrvatskoj – djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću“ koja se priprema za studeni 2019. godine.

Tijekom veljača i ožujak prikupljali su sespomenari i leksikoni, u travanju i svibnu prikupljale su se igračke iz djetinjstva, u lipnju i srpanju školske fotografije, školski dokumenti, školski pribor, školska oprema. a tijekom rujna i listopada prikupljat će se slikovnice i dječje knjige.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.