Istaknute teme Poklon čitateljima

Darujemo vam vodič kroz svjesno roditeljstvo “Odgajanje dobrih ljudi”

Odgajanje djeteta često je izazovan i emocionalno stresan posao

Nije li nam svima cilj odgojiti dijete da postane dobar čovjek? Taj put sigurno nije lagan i bez izazova. Iako se mnogi izazovi u nekom trenutku čine nepremostivi, možda vam postanu malo lakši uz vodič koji vam danas darujemo zahvaljujući nakladi Egmont.

Vodič naslova “Odgajanje dobrih ljudi” autorice Hunter Clarke-Fields govori o tome kako zdrav odnos s djetetom možete imati isključivo ako ga imate i sami sa sobom.

Naime, svi kao roditelji želimo pružiti primjer svojoj djeci, a mi smo i ljudi na koje se oni najviše ugledaju. Kada tada, u nekoj stresnoj situaciji reagirat ćemo na način koji nije u skladu s roditeljstvom kakvog želimo prakticirati. Na primjer, vikanjem.

No, treba znati da niste jedini kojima se to događa i da su takve reakcije duboko ukorijenjene u svima nama te smo ih vjerojatno naslijedili od naših roditelja.

Kroz ovaj vodič naučit ćete kako prekinuti začarani krug i postati roditelj kakav želite biti.

“Odgajanje dobrih ljudi” prepun je praktičnih savjeta koji vam mogu pomoći da ostanete relativno smireni čak i kada dijete ima najgore izljeve bijesa. Uči vas kako da konstruktivno i suosjećajno reagirate na te izljeve. Jer, kada dijete vidi da reagirate ljubazno i strpljivo, i samo će tako reagirati.

Dakle, ovaj vodič pomoći će vam da shvatite kako mijenjanje vlastitih “automatskih reakcija” može imati dugoročan pozitivan učinak.

Darujemo vam jedan vodič kroz svjesno roditeljstvo, a možete ga osvojiti tako da nam na Facebooku ili portalu komentirate što vas trenutno muči u roditeljstvu i na koje biste pitanje voljeli dobiti odgovor.

Igramo se do 19. prosinca 2022. kada proglašavamo dobitnika na portalu.

foto: Dječja posla

3 komentara

  • Muci me kako se nositi sa raznim situacijama sa svojim sedmogodisnjakom, a najviše kako mirno i stalo zeno reagirati. I jos bi dodala da me brine hoce li uspije usvojiti savjete da izade na pravi put

  • Imam dvoje zaista predivne manje djece.Curica će za mjesec dana napuniti 6 god,dječak ima 3 i pol godine.Dan zaista s njih dvoje zna biti koliko predivan nekad i iscrpljujuć jer budem kao žandar između njih kad se međusobno sukobe oko neke igračke ili da pokažu jedno drugom nadmoć.Knjiga bi zaista dobro došla, jer sam roditelj koji je pobornik modernog roditeljstva da naučim i usavršim kako biti još bolji roditelj koji se zna nositi u određenim situacijama i izazovima kroz koje kao majka prolazim sa svojim anđelima svaki dan.

  • Imam bliznakinje, krenule u prvi razred. Doživljavaju sebe kao rivalke, i to baš preterano. Na svim poljima sam kao “sudija”, to ne čak i “izbacuje iz takta” što ne bi smelo.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.